Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Безбједна вожња у зимаским условима

| Добој | Сриједа, 11. новембар 2009.

У склопу акције коју МУП-а РС проводи под називом „Безбједна вожња у зимским условима“, припадници ЦЈБ Добој, у сарадњи са АМД, врше превентивну контролу техничке исправности моторних возила и њихове припреме за вожњу у зимским условима.

Контрола и припрема возила за зимске услове врши се у сједиштима АМД у: Добоју, Теслићу, Модричи, Шамцу, Дервенти, Броду и Лончарима, општина Доњи Жабар, а подразумијева контролу расхладне течности, дубине газећег слоја, пнеуматика, свјетлосно сигналних уређаја, вискозитета кочионе течности, контролу опреме и др. Током акције радници АМД отклањају мање кварове на свјетлосно-сигналним уређајима, замјену метлица брисача, демонстрирање исправног постављања ланаца на точкове и сл.

Наведене активности могу се медијски пропратити на сљедећим локацијама:

- 12.11.2009. године у Улица Југ Богдана (код православне цркве) у Добоју; изјаву за медије даће командир ПСБС Добој, Драган Сушић, у 13,00 часова

- 13.11.2009. године, на магистралном путу М-17 у Шамцу; изјаву за медије даће командир ПСБС Шамац, Драган Шарчевић у 09,00 часова.

- 13.11.2009. године у Книнској улици у Дервенти, изјаву за медије даће командир ПСБС Дервента, Жељко Ђурић, у 09,00 часова

Током акције возачима биће подијељени леци који садрже савјете за безбједну вожњу у зимским условима.