Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Заједничким ангажовањем допринесимо безбједности заједнице

| Бања Лука | Четвртак, 17. децембар 2009.

У склопу реализације пројеката Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Рад полиције у мултиетничким заједницама“ и „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама, представници Полицијске станице Србац, организују јавну трибину како би подсјетили грађане да je у очувању безбједне заједнице неопходно активно учешће свих чланова друштва.

Циљ наведених кампања је унапређења партнерских односа са конституивним народима, националним мањинама и вјерским заједницама, те спречавања криминалног и социјално неприхватљивог понашања код дјеце и омладине и подизања безбједности ученика и наставног особља у школама и непосредној близини школа на што виши ниво.

Поред наведених, приоритетни циљеви јесу и јачање сарадње, комукације, партнерства и повјерења између полиције, циљних група и других субјеката, као и ангажовање свих сегмената и институција друштвене заједнице у побољшању услова свакодневног живота и рада.

Имајући у виду да ускоро наступа вријеме новогодишњих и божићних празника, када се у складу са искуствима из претходних година, може очекивати појачана употреба пиротехничких средстава као и незаконита употреба оружја, радници полиције присутне ће упознати са дозвољеним пиротехничким средствима, подсјетити да је употреба пиротехничких средстава на јавном мјесту кажњива Законом, те прецизирати да родитељи, односно старатељи сносе одговорност за поступке малољетника.

Наведена трибина одржаће се у просторијама Центра за културу, у петак, 18. децембра 2009.године, са почетком у 18:00 часова.