Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

У Бања Луци едукација основаца: „Петарде нису играчке“

| Бања Лука | Понедељак, 21. децембар 2009.

Имајући у виду да ускоро наступа вријеме новогодишњих и божићних празника, када се у складу са искуствима из претходних година, може очекивати појачана употреба пиротехничких средстава и ватреног оружја, а имајући у виду штетност посљедица проистеклих из њихове незаконите употребе, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује акцију чији је циљ да упозори грађане на опасности које пријете од незаконите употребе пиротехничких средстава и оружја.

С тим у вези, радници Центра јавне безбједности Бања Лука организовали су краће едукативно предавање како би ученике основне школе,као ризичну групу, упознали са дозвољеним пиротехничким средствима, те подсјетили да не постоји безопасна пиротехника, као и да је употреба пиротехничких средстава на јавном мјесту кажњива Законом.

Том приликом, ученицима ће бити подијељен и промотивни материјал – писмени леци са законским консеквенцама и опасностима усљед недозвољене употребе оружја и пиротехничких средстава.

Наведена едукација одржаће се у фискултурној сали Основне школе „Свети Сава“ у бањолучком насељу Лауш, у уторак, 22. децембра 2009.године, са почетком у 12:40 часова.

Један од циљева наведене акције је и да грађани предстојеће празнике обиљеже у безбједном окружењу, на миран и достојанствен начин.

Позивамо заинтересоване медијске куће, ако и све грађане да присуствују овом предавању.