Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Бањолучки саобраћајци провели превентивну акцију појачане контроле возача који возилом у саобраћају управљају под дејством алкохола

| Бањалука | Сриједа, 04. мај 2011.

У склопу плана рада за мјесец април 2011.године, полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бања Лука, у дане 29/30.04. и 30.04./01.05.2011.године, у времену од 22,00 до 04,00 часова, на подручју Града Бања Лука провели су акцију појачане контроле возача који возилом у саобраћају управљају под дејством алкохола.

У наведеној акцији укупно је контролисан 131 возач, због вожње под утицајем алкохола из саобраћаја је искључено 48 возача, а издато је и 13 прекршајних налога због почињених других преркшаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ. У акцији је учествовало 20 полицијских службеника.

Поменута акција имала је за циљ превентивно дјеловање на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола, јер на тај начин доводе у опасност себе и друге учеснике у саобраћају. Са поменутим акцијама наставиће се и у наредном периоду.