Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У џепу панталона пронађен хероин

| Источно Сарајево | Четвртак, 05. мај 2011.

Након низа спроведених оперативно тактичких мјера и радњи, на основу наредбе Основног суда Соколац и уз сагласност дежурног тужиоца, радници Одјељења за спречавање производње и промета опојних дрога су у мјесту Горњи Миљевићи, општина И.Ново Сарајево, извршили претрес породичне куће и помоћних објеката власништво Д.Ф.

Претресом наведеног објекта, у џепу панталона именованог пронађена је најлонска кесица у којој се налазила смеђа прашкаста материја која посједује морфолошке карактеристике опојне дроге хероин и прибор за конзумирање дроге (инзулинска шприца и кашичица). Д.Ф. је лишен слободе и приведен у службене просторије ради криминалистичке обраде. У присуству дежурног тижиоца извршено је отварање и вагање пронађене материје, те утврђено да се ради о 3,8 грама хероина.

С обзиром да је именовани вишеструки повратник у вршењу кривичних дјела Неовлаштена производња и промет опојним дрогама, те да се налази на условној осуди за ову врсту кривичних дјела, припадници ЦЈБ И.Сарајево ће наведено лице, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, предати надлежном Окружном тужилаштву на даљи рад и поступање.