Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Активности саобраћајне полиције на спречавању корупције

| Источно Сарајево | Четвртак, 05. мај 2011.

У акцији која је заведена од стране Сектора полиције Центра јавне безбједности Источно Срајево, а која се односи на Пројекат спречавање корупције, полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Вишеград,  05.05.2011. године, лишили су слободе М.П., држављанина Р Србије, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело Давање мита, члан 352. став 1. КЗ РС.

Наведеног дана, у мјесту Хебеловац, општина Вишеград, приликом контроле ТМВ “Ивеко” и прикључног возила, власништво ДОО “Смакатранс”, којим је управљао М.П., патрола саобраћајне полиције је установила прекршај из области ЗООБС-а БиХ. Возач наведеног возила је након што му је саопштено да је починио прекршај, убацио у полицијско возило новчаницу у апоену од 20 Евра чиме је починио наведено кривично дјело.

Полицијски службеници Полицијских станица за безбједност саобраћаја које су у надлежности ЦЈБ И.Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем пројекта спречавања корупције како у својим редовима тако и међу грађанима – возачима који покушају дати мито полицијским службеницима.

Користимо прилику да апелујемо на грађане и да их подсјетимо да је и давање мита као и примање мита, кривично дјело за које је предвиђена казна затвора од шест мјесеци до осам година.

Такође, позивамо грађане да, уколико уоче коруптивно понашање полицијских службеника, исто  пријаве најближој полицијској станици која ће предузети законом предвиђене мјере и радње из своје надлежности. Пријаве се могу извршити и на бесплатан телефонски број 051-219-306.