Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Заплијењено 3 кг 250 грама опојне дроге “Сканк” и 110 грама “Спида”

| Источно Сарајево | Петак, 06. мај 2011.

Радници Одјељења за спречавање производње и промета опојних дрога ЦЈБ И.Сарајево, у сарадњи са начелником Сектора полиције, те грађанима насеља Доње Младице, у поменутом насељу, иза једне од кућа у изградњи, пронашли су три ПВЦ кесе са садржаје од 3 кг и 250 грама опојне дроге марихуана “Сканк”.

Након изласка на лице мјеста и проналаска наведене дроге, радници одјељења су констатовали да се пронађене кесе налазе у близини породичне куће власништво Б.Ш., лица које је полицији одраније познато по вршењу кривичних дјела за које је и више пута кривично одговарао. Послије добијених обавјештења и током оперативног рада на терену, радници одјељења су поменуто лице довели у везу са пронађеном опојном дрогом. На основу наредбе Основног суда Соколац и уз сагласност дежурног тужиоца, извршен је претрес породичне куће власништво Б.Ш., те пронађени предмети који такође указују на његову повезаност са пронађеном марихуаном. У току је рад на проналаску именованог, након чега ће бити извршена криминалистичка обрада.

Координираном акцијом и заједничком сарадњом са МУП-ом Кантона Сарајево, радници Одјељења за спречавање производње и промета опојних дрога ЦЈБ И.Сарајево и Полицијске станице Пале, дана 05.05. ове године, на путној комуникацији Лукавица-Пале, у мјесту Тријангла, лишили су слободе Е.З. и А.Л., обојица настањени у Кантону Сарајево. Именовани су полицији одраније познати као дилери који опојну дрогу растурају на подручју Источног Сарајева и Кантона Сарајево.

У поменутој акцији, након заустављања ПМВ “Мерцедес” у коме су се налазила наведена лица, пронађено је десет грама опојне дроге “Спид”.

На основу наредбе Општинског суда Сарајево и претходно добијене информације да је Е.З. дана 19.04. ове године извршио продају 50 грама “Спида” лицу Б.Р. (која је код истог и пронађена), извршен је претрес стана који користи Е.З. у Хиландарској улици, општина И.Ново Сарајево. Током претреса, у фрижидеру и кухињи стана пронађена је једна ПВЦ фолија са садржајем бијеле прашкасте материје која посједује морфолошке карактеристике опојне дроге “Спид”, укупне масе 100 грама, једна дигитална вага са остацима опојне дроге и скалпел са траговима опојне дроге.

Након криминалистичке обраде, радници МУП-а Кантона Сарајево су лица лишена слободе спровели у своје службене просторије, те наставили са претресима  локација у Кантону Сарајево, које су власништво Е.З.