Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Покушај подмићивања полиције у Бањалуци

| Бањалука | Петак, 10. јун 2011.

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука, 09.06.2011. године, око 12,10 часова, приликом контроле учесника у саобраћају на дионици регионалног пута Бањалука – Приједор у мјесту Рамићи, општина Бањалука, због сумње да су вјетробранска стакла на путничком возилу „Пасат“ била додатно затамњена  што представља прекршај прописан Законом о осовама безбједности саобраћаја на путевима БиХ, возача истог (Е.Б. из Босанске Крупе) упутили да возило одвезе на ванредни технички преглед.

Након што је поменутом лицу саопштено да је починило поменути прекршај исто је непозвано пришло вратима службеног возила, те из новчаника извадило двије новчанице у аопенима од по 10КМ и ставило на ногу полицијског службеника наводећи да не иде на технички преглед возила, те да за противуслугу части пићем.

Лице Е.Б. лишено је слободе и приведено у службене просторије гдје је извршена криминалистичка обрада, након чега је пуштено на слободу. Против истога, надлежном тужилаштву слиједи подношење извјештаја због почињеног кривичног дјела Давање мита, за које је Кривичном законом РС запријећена казна затвора у трајању од шест мјесеци до пет година.

Полицијски службеници ЦЈБ Бањалука настављају са активним провођењем Пројекта спречавања корупције у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.