Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Кампања „ Отвори очи, удахни живот“

| Источно Сарајево | Четвртак, 08. децембар 2011.

Поводом обиљежавања мјесеца борбе против болести зависности, ( од 15.11. до 15.12.), полицијски службеници Центра јавне безбједности Источно Сарајево су данас  у И.Н.Сарајеву, грађанима дијелили промотивни материјал (летке), под називим  Отвори очи, удахни живот”.

Циљ ове акције је подизање свијести јавности о штетности конзумирања опојних дрога као и начинима и савјетима како препознати да дијете или одрасли користе дрогу.

Леци су едукативног карактера и садрже основне упуте и информације о најчешће употребљаваним дрогама, њиховом штетном дјеловању на човјеков организам, те савјете родитељима како препознати симптоме код дјеце која су почела конзумирати дрогу  и шта подузети у таквим ситуацијама. Осим наведених активности, полицијски службеници су на својим станичним подручјима организовали едукативна предавања у основним и средњим школама  на теме које обухватају питања шта је дрога и како се почиње са дрогом, те на који начин стварати здраве животне навике.

 ЦЈБ Источно Сарајево је у првих девет мјесеци ове године, надлежном тужилаштву доставио девет извјештаја против 13 лица, три повратника, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела из области злоупотребе опојних дрога.

У наведеном периоду заплијењено је и одузето 18.794 кг опојне дроге марихуана, 6,2 грама хероина, 47,9 грама спида, 19 стабљика индијске конопље и око 300 комада сјеменки индијске конопље.