Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификовано лице које је извршним кривичиним дјелима причинило материјалну штету ЖРС у износу од око 30.000,00 КМ

| Добој | Петак, 09. децембар 2011.

Полицијска станица Добој 2, 09.12.2011. године, Окружном тужилаштву Добој поднијела је извјештај о извршеним кривичним дјелима против С.К. са подручја општине Добој, због основа сумње да је починио седам кривичних дјела, шест на штету Жељезница Републике Српске и једно на штету физичког лица.

            Пријављени је од новембра 2010. године до новембра 2011. године починио четири кривична дјела крађе и 2 кривична дјела оштећење или уништење јавних уређаја на штету ЖРС. На жељезничкој прузи у мјесту Шеварлије, општина Добој, С.К. је три пута, у различитом временском периоду, извршио пресјецање и отуђио сигналне каблове, телекомуникационе каблове и каблове високонапонске мреже, који су били у функцији. Са жељезничке пруге у Придјелу, пресјекао је и отуђио телекомуникацијске каблове, који су такође били у функцији, док је са жељезничке пруге у Добоју, два пута, у различитом временском периоду,  пресјекао и отуђио телекомуникационе каблове за даљинско управљање скретницама, који нису били у функцији. На овај начин ЖРС је причињена материјала. штета у укупном износу од око 30.000,00 КМ

За пријављеног постоји основ сумње да је извршио провалу у породичну кућу у Придјелу, општина Добој, одакле је отуђио моторну пилу и ситан алат, причинивши власнику материјалну штету у износу од око 1.200,00 КМ.

Приликом претреса куће и помоћних просторија власништво С.К. пронађени су и изузети одређени предмети и трагови, који могу послужити као доказ у кривичном поступку.