Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У наставку акције „Кубикус“ претреси на три локације

| Бањалука | Петак, 09. децембар 2011.

     У наставку акције КУБИКУС“ коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске проводи под надзором Специјалног тужилаштва РС, а по наредби Окружног суда у Бањалуци, Одјељења за организовани и најтеже облике привредног криминала, полицијски службеници  МУП РС извршили су данас претресе на три локације - двије на подручју Бањалуке и једне у Лакташима.

 

      У оквиру ових активности извршени су претреси канцеларија два инспектора у Републичкој управи за игре на срећу Републике Српске, као и њихових приватних станова.

       Инспектори, чија је имовина била предмет претреса, спроведене су данас у Специјално тужилаштво РС због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“.

       Подсјећамо, акција „Кубикус“ се проводи у циљу откривања и процесуирања организоване криминалне група која је путем интернета, без лиценце и одобрења Републичке управе за игре на срећу Републике Српске, приређивала игре на срећу, те на тај начин остваривала противправну имовинску корист у вишемилионским износима, а за милионски износ оштећен је буџет Републике Српске.

      Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске настављају даљњи рад по овоме предмету.