Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У акцији ''Каско'' расвјетљено 54 кривична дјела и пронађено 8 скупоцјених возила са сумњивим бројевима шасије

| Бањалука | Сриједа, 14. децембар 2011.

Полицијски службеници ЦЈБ Бања Лука су током акције под називом ,,Каско,, расвјетлили  педесетчетири (54) кривична дјела и то тридесетдва (32) Фалсификовања исправе, тринаест (13) Навођење на овјеравање неистинитог садржаја, осам (8) Помагања и  једно (1)  кривично дјело Утаје. Због постoјања основа сумње да су починили наведена кривична дјела лишено је слободе и у надлежност окружног тужилаштва Бања Лука предано  пет (5) лица. Извршено је шест претреса, и то четири (4) на подручју Бања Луке и по један (1) Приједора и Козарске Дубице.

У акцији ,,Каско,, пронађено је и одузето шест скупоцјених возила, од чега пет путничких и једно теретно, отуђена на подручју Француске, Њемачке, Сарајева, Бања Луке и Федерације БиХ, као и два скупоцјена возила за које постоји сумња у вјеродостојност оригиналности броја шасије и пратеће документације.

Лица са иницијалима Д.В., Д.Г., М.К. и М.М. сви из Бања Луке, те Б.Е. из Козарске Дубице и С.О. из Приједора осумњичени су да су фалсификовали документацију на основу које су вршили регистрацију возила.

Уз извјештај о почињеним кривичним дјелима, дана 14.12.2011. године, лица са иницијалима Д.Г., М.К.,М.М, Б.Е. и О.С. предати су у надлежност тужилаштва, док је над лицем Д.В. извршена криминалистичка обрада након чега је враћено у истражни затвор КПЗ Туњице, Бања Лука.

Акција ,,Каско,, има за циљ сузбијање кривичних дјела у вези фалсификовања документацијем при регистрацији возила и проналаска возила из кривичних дјела Тешке крађе.