Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


Најаве


На иницијативу Полицијске станице Чајниче, данас, 17.06.2010. године, са почетком у 11,00 сати, у сали скупштине општине Чајниче, биће одржан Форум за безбједност грађана на коме ће осим командира полицијске станице и других предтавника полиције, учествовати и предсједник Форума, те представници општине, образовних институција, комуналне полиције и приватног сектора. На Форуму ће бити анализирана безбједносна ситуација у протеклом периоду, проблеми са којима се сусрећу грађани ове општине, мјере обезбјеђења по питању одржавања разних скупова, те друга битна питања. Позивамо медије да пропрате наведени Форум.

| Бања Лука | Четвртак, 17. јун 2010. | Опширније


Обавјештавамо грађане да ће се дана 18.06.2010. године, на дијелу територије коју покрива Центар јавне безбједности Источно Сарајево, одржати 50. међународна бициклистичка трка “Кроз Србију”. Наведеног дана, око 09,30 часова, учесници трке ће ући на ГП Вардиште,те трасом Вишеград-Сјемеч-Борике-Рогатица-Подроманија-Мокро-Љубогошта, око 13,15 часова доћи на Пале. Уколико буде неопходно потребно, истог дана, у времену од 09,00 до 14,00 часова, биће на снази потпуна обустава саобраћаја на дионицама магистралних путева М-5, М-19 и М-19,3 (Пале-Љубогошта-Подроманија-Рогатица-Вишеград-Вардиште). Алтернативни путни правци за одвијање саобраћаја у вријеме евентуалне обуставе саобраћаја су регионални пут Р-450 Рогатица-Вишеград, Р-467 Хан Пијесак-Борике, Р-448 Прача-Горажде, магистрални пут М-5 Пале-Прача и регионални пут Р-448 Прача-Горажде.

| И.Сарајево | Четвртак, 17. јун 2010. | Опширније


Радници Полицијских станица за безбједност саобраћаја ЦЈБ Бања Лука, током мјесеца јуна започеће са реализацијом кампање под називом „Да ли возите технички исправно возило- провјерите“ коју је Министарство унутрашњих послова РС, између осталих превентивних мјера, организавало и покренуло у циљу превенције саобраћајних несрећа и заштите учесника у саобраћају на путевима Републике Српске. У том контексту, заједно са Ауто мото друштвом РС МУП РС израдио је пропагандни материјал- флајере, које ће припадници саобраћајне полиције током редовне контроле подијелити учесницима у саобраћају, као и летак под називом „Бонтон за возаче“. Подјела наведених флајера започеће сутра 16.јуна 2010.године. Позивамо новинске куће и агенције да медијски подрже ову кампању.

| Бања Лука | Уторак, 15. јун 2010. | Опширније


Центар јавне безбједности Добој, од сутра проводи акцију појачане конторле саобраћаја у циљу смањења саобраћајних несрећа узрокованих прекомјерном брзином кретања возила и непоштивањем других саобраћајних правила и прописа. Током акције, која ће се током јуна мјесеца проводити на више путних праваца на подручју ЦЈБ Добој, полиција ће репресивно дјеловати и санкционисати све возаче који негативно утичу на стање безбједности саобраћаја, првенствено прекорачењем брзине кретања возилом, претицањем у непрегледним кривинама и другим прекршајима из Закона о безбједности соабраћаја БиХ. Ради ефикаснијег дјеловања, током акције биће извршена размјена саобраћајних патрола полицијских станица за безбједност саобраћаја из састава ЦЈБ Добој, а приликом контроле саобраћаја користиће се возило са видео надзором. ЦЈБ Добој је током маја мјесеца ове године провео превентивну акцију у циљу превенције саобраћајних несрећа и заштите учесника у саобраћају, приликом чега су возачима подијељени флајери под називом „Брзина разара живот“, које је израдио МУП РС, заједно са АМС Републике Српске. На основу аналитичког праћења, за првих пет мјесеци текуће године, на путевима који су у зони одговорности ЦЈБ Добој догодила се 121 саобраћајна несрећа са настрадалим лицима, односно 22,4% мање него у истом периоду претходне године.У овим саобраћајним несрећама смртно је страдало 5 лица, док је у истом периоду претходне године смртно страдало 15 лица. Број тешко повријеђених лица смањен је за 17,5%, а лакше повриејђених за 31% у односу на исти период претходне године. Најчешћи узрок ових саобраћајних несрећа била је неприлагођена брзина условима и стању пута, непрописне радње возилом у саобраћају и непрописно претицање возила. За првих пет мјесеци текуће године, евидентирана су 703 прекршаја у саобраћају и надежним судовима поднесено 290 захтјева за покретање прекршајног поступка против 520 лица. У истом периоду полиција је на лицу мјеста издала 15.868 налога, за учињене прекршаје за које је законом предвиђена новчана казна. Регионална акција ЦЈБ Добој треба да допринесе очувању и тенденцији побољшања стања безбједности у саобраћају, које је у првих пет мјесеци ове године знатно повољније у односу на исти период претходне године.

| Добој | Уторак, 15. јун 2010. | Опширније


У склопу ширих активности које проводи ЦЈБ Бијељина у вези обавјештења грађана о законским обавезана из Закона о оружију и миницији, а у вези обавеза власника регистрованог оружја и дужности да, до 31.12.2010. године, изврше замјену оружних листова, 16.06.2010. године, у 18,00 часова, припадници Центра ће у просторијама ловачког друштва ''Ловац'' у Бијељини одржати састанак са представницима регионалних ловачких друштава. Обавјештавамо медије да ове активности могу пропратити и добити све потребне информације.

| Бијељина | Уторак, 15. јун 2010. | Опширније


     Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо састаће се сутра, 16. јуна у 11 часова са командантом ЕУФОР-а Бернхардом Баиром и комесаром ЕУПМ-а Стефаном Фелером. Изјаве за новинаре планиране у 11,45 часова у Служби министра (Административни центар Владе РС, ламела Б, 5 спрат).    

| Бањалука | Уторак, 15. јун 2010. | Опширније