Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Информативна кампања под називом „Јачи, бржи, бољи“, коју уз подршку Полицијске мисије европске уније (ЕУПМ-а) проводе све полицијске агенције у БиХ, има за циљ представљање полицијских снага данашњице у правоме свјетлу- јаче, обученије и образованије, а које предано и прoфeсионално служе грађанима и пружају им потребну сигурност. Центар јавне безбједности Бања Лука организује промоцију полицијских снага, опреме, знања и вјештина које полицијски службеници у редовним и ванредним пословима користе. Циљна група ове кампање јесу управо ученици средњих школа, а поменутој промоцији добродошли су и сви грађани који су заинтересовани да се ближе упознају са пословима, задацима и опремом полицијских службеника. Током промоције, припадници Једнице за подршку презентоваће вјежбе самоодбране (полуге, захвате, бацања, притиске), службену опрему (пиштоље, пушке, снајпере, лисице, униформу, палице, штитове и др,), службене псе, те ће одговарати на питања заинтересованих посјетилаца. Наведени догађај планиран је у петак, 04. марта 2011.године, са почетком у 12:00 часова, улица Краља Петра Првог Карађорђевића број 4, на паркинг простору испред главног улаза у ЦЈБ Бања Лука. Позивамо Вас да присуствујете овом догађају.

| Бањалука | Четвртак, 03. март 2011. | Опширније


Обавјештавамо Вас да ће се данас, 01.03.2011. г. са почетком у 12,00 часова, у сједишту Центра јавне безбједности у Палама, одржати ванредна прес конференција, поводом запљене 15,383 кг опојне дроге марихуана (сканк).Радници Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ И.Сарајево у сарадњи са Окружним тужилаштвом Источно Сарајево, заплијенили су наведену количину дроге и лишили слободе Б.Ђ. из И.Сарајева.Поменуте активности реализоване су у склопу акције по кодним називом ''Мрежа 2011'' која се спроводи на цијелој територији Републике Српске.Позивамо медије да пропрате наведени догађај.

| И.Сарајево | Уторак, 01. март 2011. | Опширније


      Републичка управа цивилне заштите Републике Српске организује у уторак, 1. марта 2011. године у 13 часова свечаност  поводом 1. марта, Дана цивилне заштите Републике Српске и Међународног дана цивилне заштите.        У оквиру програма ове свечаности, званицама ће се обратити министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо који ће овом приликом уручити и захвалнице појединцима и организацијама које су исказали висок степен одговорности и помогли у раду служби РУЦЗ на заштити и спасавању људи и материјалних добара.        Свечаност ће се одржати у новој згради РУЦЗ која се налази у Спасовданској улици број 3 у Источном Новом Сарајеву.         Изјаве за новинаре планиране су у 12,45 часова.  

| Бањалука | Понедjељак, 28. фебруар 2011. | Опширније


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом: „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама“, припадници Полицијске станице Шипово и у другом полугодишту школске 2010/11. године настављају са едукацијом ученика, наставног особља и родитеља.  Предавање на тему „Превенција злостављања путем интернета, фејсбука, педофилија и остало», ученицима Средњошколског центра «Петар Кочић» у Шипову, полицијски службеници одржаће 01. и 02.мартa 2011.године, са почетком у 12,45 часова. Позивамо медијске куће да својим радио, телевизијским и писаним прилозима дају допринос едукацији младих од опасности на глобалним интернетским мрежама,  како би реакција на исто била благовремена и ефикасна.

| Бањалука | Понедjељак, 28. фебруар 2011. | Опширније


  Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и директор полиције РС Гојко Васић примиће у понедјељак, 28. фебруара 2011. године у 9,30 часова Мирослава Милојевића, припадника МУП РС који тренутно обавља дужност замјеника шефа Мисије УН-а на Кипру.      Милојевић у УН мисији на Кипру борави од маја 2009. године, гдје је прво обављао посао полицајаца у патроли у УН полицијској станици Пиyла близу Ларнаке, након чега је у новембру 2009. године распоређен на мјесто командира УН полицијске станице у мјесту Пиyла. У мају прошле године распоређен је на послове и задатке замјеника команданта УН полицијског сектора а од августа 2010. године обављао је дужност команданта УН полицијског сектора. На позицију замјеника шефа мисије УН-а изабран је посебним поступком селекције између више кандидата из више земаља. Прије одласка у Мировну мисију УН-а на Кипру, Милојевић је обављао дужност командира Полицијске станице Пелагићево.     Пријем ће се одржати у просторијама Службе министра (Административни центар Владе РС, ламела Б, 5 спрат).     Сниматељи ће моћи да забиљеже овај догађај, а изјаве за новинаре планиране су у 10 часова.  

| Бањалука | Недjеља, 27. фебруар 2011. | Опширније


У оквиру реализације заједничке кампање Агенција за спровођење закона у БиХ и Полицијске мисиије европске уније (ЕУПМ), под слоганом ''Јачи, бржи, бољи'', Центар јавне безбједности Источно Сарајево, 25.02.2011.г., са почетком у 13,00 часова, испред Основне школе ''Свети Сава'' у Лукавици, организује дружење полиције са ученицима и грађанима.Припадници Јединице за подршку Источно Сарајево извешће неколико показних вјежби и вјештина, док ће припадници саобраћајне и криминалистичке полиције изложити своја средства рада. Планирано је такође да се присутним ученицима и грађанима подијели промотивни материјал ''Ваша полиција 122'' (кишобрани, подметачи за миш, руксаци, цекери, оловке, пепељаре, магнети, брошуре...)Циљ ове јавне информативне кампање је представити полицијске снаге данашњице-јаче и образованије полицијске снаге које предано и професионално служе грађанима.Позивамо медије да пропрате наведени догађај.

| И.Сарајево | Четвртак, 24. фебруар 2011. | Опширније