Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


Најаве


      Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 30. децембра 2009. године општину Приједор, гдје ће у 12 часова са начелником општине Марком Павићем обићи нову шалтер салу за регистрацију моторних возила Станице јавне безбједности Приједор. Нову шалтер салу СЈБ Приједор заједничким снагама изградили су Министарство унутрашњих послова РС и општина Приједор, како би процес регистрације моторних возила за грађане Приједора био бржи и ефикаснији.     

| Приједор | Уторак, 29. децембар 2009. | Опширније


      Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо организује у уторак, 29. децембра 2009. године у 11,15 часова пријем за деминере Републичке управе цивилне заштите и ватрогасце који су у 2009. години исказали висок степен професионалности у обављању својих послова. Пријем ће бити одржан у просторијама Службе министра (Административни центар Владе РС, ламела Б, 5 спрат).  Изјаве за новинаре планиране су у 12,00 часова.    

| Бањалука | Понедjељак, 28. децембар 2009. | Опширније


Данас 26.12.2009.године, са почетком у 10,30 часова, у згради ЦЈБ Требиње, начелник ЦЈБ Требиње Горан Зубац даће изјаву за новинаре у вези са јучерашњом запљеном веће количине опојних средстава, лишењем слободе једног лица и документовањем КД Неовлаштена производња и промет опојних средстава.

| Требиње | Субота, 26. децембар 2009. | Опширније


    Републичка управа цивилне заштите сматра потребним упозорити све субјекте од непосредног значаја за заштиту и спасавање од поплава у Републици Српској да одмах предузму превентивне и друге мјере заштите из оквира својих надлежности те законом и плановима прописаних обавеза. У већем дијелу Републике Српске забиљежене су обилније сњежне падавине, па је сходно наведеној прогнози, реално очекивати топљење снијега и пораст нивоа водостаја на водотоцима у Републици Српској и региону. Поводом активности које је Републичка управа цивилне заштите предузела у вези са тим, директор Републичке управе цивилне заштите Милимир Додер данас, 22. децембра 2009. у 14 часова даће изјаву за новинаре у просторијама Слубе министра унутрашњих послова РС (Аднинистративни центар Владе РС, ламела Б, 5 спрат).  

| Бањалука | Уторак, 22. децембар 2009. | Опширније


склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Рад полиције у мултиетничким заједницама“, представници Полицијске станице Србац, организују састанак са представницима вјерских заједница мјесне заједнице Кобаш,општина Србац. Циљ наведене кампање јесте унапређења партнерских односа са конституивним народима, националним мањинама и вјерским заједницама, јачање сарадње, комукације, партнерства и повјерења између полиције и грађана, као и ангажовање свих сегмената и институција друштвене заједнице у побољшању услова свакодневног живота и рада. Имајући у виду да ускоро наступа вријеме новогодишњих и божићних празника, када се у складу са искуствима из претходних година, може очекивати појачана употреба пиротехничких средстава као и незаконита употреба оружја, радници полиције присутне ће упознати са дозвољеним пиротехничким средствима, подсјетити да је употреба пиротехничких средстава на јавном мјесту кажњива Законом, те прецизирати да родитељи, односно старатељи сносе одговорност за поступке малољетника. Наведени састанак одржаће се у просторијама МЗ Кобаш, у уторак, 21. децембра 2009.године, са почетком у 18:00 часова.

| Бања Лука | Понедjељак, 21. децембар 2009. | Опширније


Имајући у виду да ускоро наступа вријеме новогодишњих и божићних празника, када се у складу са искуствима из претходних година, може очекивати појачана употреба пиротехничких средстава и ватреног оружја, а имајући у виду штетност посљедица проистеклих из њихове незаконите употребе, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује акцију чији је циљ да упозори грађане на опасности које пријете од незаконите употребе пиротехничких средстава и оружја. С тим у вези, радници Центра јавне безбједности Бања Лука организовали су краће едукативно предавање како би ученике основне школе,као ризичну групу, упознали са дозвољеним пиротехничким средствима, те подсјетили да не постоји безопасна пиротехника, као и да је употреба пиротехничких средстава на јавном мјесту кажњива Законом. Том приликом, ученицима ће бити подијељен и промотивни материјал – писмени леци са законским консеквенцама и опасностима усљед недозвољене употребе оружја и пиротехничких средстава. Наведена едукација одржаће се у фискултурној сали Основне школе „Свети Сава“ у бањолучком насељу Лауш, у уторак, 22. децембра 2009.године, са почетком у 12:40 часова. Један од циљева наведене акције је и да грађани предстојеће празнике обиљеже у безбједном окружењу, на миран и достојанствен начин. Позивамо заинтересоване медијске куће, ако и све грађане да присуствују овом предавању.

| Бања Лука | Понедjељак, 21. децембар 2009. | Опширније