Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


С обзиром на почетак сезоне пољопривредних радова и повећано учешће пољопривредних машина и запрежних возила у јавном саобраћају, Центар јавне безбједности Источно Сарајево, од 18. до 24. априла ове године, проводи акцију „Пољопривредне машине“. У наведеном периоду патроле полиције ће бити распоређене на оним путевима гдје је присутна концентрација већег броја поменутих возила. У склопу ове акције, на основу заједничког договора МУП-а РС и АМС РС, радници локалних АМД ће учесницима у саобраћају дијелити летке под називом „Возачи трактора учествујете безбједно у саобраћају“. Наведене активности медијски се могу пропратити на следећим локацијама: Полицијска станица за безбједност саобраћаја Источно Сарајево – данас, 19.04., у времену од 07,00 до 11,00 часова, Улица В.Р.Путника, Вука Караџића и Касиндолског батаљона ПС за БС Соколац – 20. и 21. април, од 09,00 до 14,00 часова, Улица Грује Новаковића ПС за БС  Фоча – 20. и 22. април, од 09,00 до 14,00 часова, Улица Николе Пашића и магистрални пут М-20 и ПС за БС Вишеград – 20. и 21. април, од 07,00 до 15,00 часова, Улица Војводе Степе

| Источно Сарајево | Уторак, 19. април 2011. | Опширније


С обзиром на почетак пољопривредних радова и повећано учешће трактора, пољопривредних машина и запрежних возила у јавном саобраћају, ЦЈБ Добој ће, у периоду од 18. до 24. априла ове године, проводити превентивну акцију под називом „Пољопривредне машине“, приликом чега ће возачима наведених возила бити подијељени леци под називом „Возачи трактора учествујте безбједно у саобраћају“. Леци садрже корисне савјете за возаче и подсјећају их на обавезе којих су се дужни придржавати приликом учествовања у јавном саобраћају, ради личне безбједности, безбједности других учесника у соабраћају, као и ради безбједног превоза терета. Наведене активности могу се медијски пропратиити у уторак 19.04. 2011. године на сљедећим локацијама: - на региналном путу Добој - Модрича у мјесту Костајница, општина Добој,  у 11,00 часова -  у Книнској улици у Дервенти код зграде АМД Дервента у 09,00 часова и -  у на магистралном путу М-13 у Црквини, општина Шамц у 09,00 часова Изјаве за медије даће командири надлежних полицијских станица за безбједност соабраћаја на наведеним локацијама.

| Добој | Понедjељак, 18. април 2011. | Опширније


У уторак, 19. априла 2011. године, са почетком у 12,00 часова у Центру јавне безбједности Бањалука (Велика сала) одржаће се редовна конференција за представнике медија, на којој ће начелник Центра Дарко Ћулум са сарадницима презентовати резултате рада за прво тромјесечје 2011.године. Позивају се представници медија да присуствују наведеној конференцији.

| Бањалука | Понедjељак, 18. април 2011. | Опширније


Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује сутра и прекосутра, 18. и 19. априла 2011. године у Конференцијској сали Административног центра Владе РС семинар „Нови облици организованог криминала“.      Семинар ће отворити начелник Управе криминалистичке полиције МУП РС Зоран Мандић сутра, 18. априла у 09,00 часова, а учесници семинара су представници агенција за провођење закона и тужилаштава у земљи.       Циљ семинара је упознавање са најновијим трендовима и начинима рада у борби против организованог криминала у Европској унији, са посебним фокусом на еколошки криминал, илегалну трговину културним добрима и фалсификованим производима, укључујући лијекове, као и да се представе најновије истражне технике. Такође, циљ семинара је и да се учесници упознају са могућношћу кориштења иструмента узајамне правне помоћи у међународној сарадњи у борби против организованог криминала.                                          Министарство семинар организује уз подршку TAIEX-a, Техничког иструмента Европске комисије и Академије европског права (ЕРА).      Конференција за новинаре одржаће се у 10,00 часова у Прес центру Владе РС, а сниматељи ће имати прилику да послије тога узму кадрове са семинара.

| Бањалука | Понедjељак, 18. април 2011. | Опширније


Дана 18.04.2011.године (понедјељак), са почетком у 12,00 часова, у сједишту Центра јавне безбједности у Палама, одржаће се редовна прес-конференција, на којој ће бити презентован  извјештај о раду ЦЈБ И.Сарајево за прва три мјесеца ове године.      Новинарима ће се обратити начелник Центра Зоран Реновица, начелник Сектора криминалистичке полиције Небојша Поповић и начелник Сектора униформисане полиције Бранимир Шеховац.      Позивамо медије да пропрате наведени догађај. 

| Источно Сарајево | Петак, 15. април 2011. | Опширније


Министарство унутрашњих послова Републике Српске посјетиће сутра, 14. априла 2011. године делегација Генералног директората за заштиту од пожара Министарства унутрашњих послова Чешке Републике.       У оквиру ове посјете, директор Републичке управе цивилне заштите Милимир Додер представиће активности МУП РС које се односе на успостављање интегрисаног система заштите и спасавања у Републици Српској, односно увођења система „112“(рада оперативног центра у циљу заштите од пожара).        Изјаве за новинаре планиране су у 12,30 часова испред зграде МУП РС (Билевар Десанке Максимовић бр.4, Бањалука), а сниматељи могу да кадрове са састанка  узму у 12,15 часова  у Великој сали.  

| Бањалука | Сриједа, 13. април 2011. | Опширније