Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Поводом обиљежавања мјесеца борбе против зависности, ЦЈБ Добој проводи  јавну кампању под називом „Српска без дроге“ с циљем ширења свијести о штетности и посљедицама које настају конзумирањем наркотика и превентивног дјеловања на сузбијању злоупотеба дрога. Полицијске станице из састава ЦЈБ Добој, од 13.12. до 15.12.2010. године, грађанима ће дијелити летке који садрже основне информације о најчешће употребљаваним дрогама, њиховом штетном дјеловању на човјеков организам, начинима  правовременог препознавања почетних симптома лица која конзумирају дрогу, као и практичне савјете родитељима о  могућностима превазилажења проблема младих људи - жртава злоупотреба дрога. Полицијски службеници полицијских станица Добој 1 и Добој 2, дијелиће наведене летке грађанима Добоја, у понедељак 13.12.2010. године у 10,00 часова, на платоу код раскрснице Немањине и Улице Светог Саве. МУП РС један је од носилаца активности кампање на подизању свијести грађана о штетности конзумирања дрога, а коју проводи Комисија за сузбијање злоупотреба опојних дрога Владе Републике Српске. Позивамо новинаре да медијски подрже наша настојања да благовремено информишемо грађане о начинима заједничког дјеловања на сузбијању наркоманије и адекватном дјеловању на стварању здравих навика малољетника. Изјаву за медије даће начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Добој Горан Ђурковић.

| Добој | Петак, 10. децембар 2010. | Опширније


Представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, сутра 10.децембра 2010.године примиће делегације Министарства иностраних послова Босне и Херцеговине и Министарства спољних послова Републике Србије, у циљу размјене искустава поводом процеса израде и издавања биометријских путних исправа, али и других идентификационих докумената. Пријем и радни састанак у згради МУП-а у улици Десанке Максимовић број 4 у Бања Луци предвиђен је за 14:00 часова, након чега ће услиједити обилазак локације за издавање идентификоационих докумената у ЦЈБ Бања Лука, улица К.П.П.Карађорђевића број 5.

| Бањалука | Четвртак, 09. децембар 2010. | Опширније


Центар јавне безбједности Добој домаћин је сусрета спортских репрезентација    Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона, који ће у Добоју одиграти пријатељску утакмицу у малом фудбалу. Утакмица ће се одиграти у петак 10. децембра у Спортској сали Средњошколског центра у Добоју са почетком у 16,00 часова. На 28. Свјетском првенству у малом фудбалу за полицајце у конкуренцији старијих од 35 година, одржаном од 11. до 15. октобра ове године у граду Еибергену у Холандији, на коме је наступило више од 140 екипа из 45 земаља,  репрезентација МУП-а ТК освојила је прво, а репрезентација МУП-а РС друго мјесто. Позивамо новинаре да медијски пропрате спортска дружења полицијских службеника МУП-а РС и МУП-а ТК. Изјаве за медије биће обезбјеђене у току спортског дружења.

| Добој | Четвртак, 09. децембар 2010. | Опширније


У циљу провођења заједничких активности на сузбијању малољетничке деликвенције и других друштвено неприхватљивих појава, Полицијска станица Добој 1, организује састанак са директорима основних и средњих школа са подручја општине Добој, тржишном и комуналном инспекцијом, представницима Центра за социјални рад и Центра за ментално здравље Добој. На састанку ће бити утврђени облици и начини едуковања ученика о опасностима које вребају на интернету, посљедицама и штетности конзумирања наркотика, алкохола и дувана, те посљедицама и опасностима које пријете од других облика деструктивног и неприхватљивог понашања. Са инспекцијским органима биће утврђени правци заједничког дјеловања на спречавању неовлаштене продаје пиротехничких средстава. Састанак ће се одржати у четвртак 09.12.2010. године у Конференцијској сали ЦЈБ Добој са почетком у 10,00 часова. Позивамо новинаре да медијски пропрате наведене активности ПС Добој 1. Изјаве за медије планиране су током паузе.

| Добој | Сриједа, 08. децембар 2010. | Опширније


            Полицијски службеници ЦЈБ Добој, током децембра мјесеца ове године проводе јавну кампању „Не постоји безопасна пиротехника“.             На улицама, градским трговима, у школама и другим јавним мјестима грађанима ће бити подијељени леци, путем којих их информишемо о могућим посљедицама које настају нестручним руковањем пиротехничким средствима, о врстама пиротехничких средстава која су дозвољена за употребу, забрањеним мјестима за куповину, продају и употребу пиротехничких средстава, као и  одредбама закона који санкционишу употребу  недозвољених пиротехничких средстава.             Полицијски службеници полицијских станица Добој 1 и Добој 2, подијелиће наведене летке грађанима Добоја, у четвртак  08.12.2010. године у 10,00 часова, на платоу код раскрснице Немањине и Улице Светог Саве.             Позивамо новинаре да медијски подрже наша настојања да благовремено информишемо грађане о могућим опасностима које носе игре са пиротехничким средствима, како би се предстојеће празници прославили на миран и достојанствен начин.  

| Добој | Уторак, 07. децембар 2010. | Опширније


Како би предстојећи празници протекли у миру и како би се осигурала општа безбједност грађана Министарство унутрашњих послова  РС, већ традиционално, организује превентивну акцију под називом " Петарде нису играчке". У сврху одржавања повољног стања јавног реда и мира полицијски службеници ЦЈБ Требиње ће, у сарадњи са инспекцијским службама, појачано контролисати продају пиротехничких средстава.   Такође ће, ових дана, на подручју свих шест општина Источне Херцеговине, грађанима и дјеци, у основним и средњим школама,  дијелити летке под називом „Петарде нису играчке“. Циљ ове акције је  да се грађани а посебно дјеца упознају са нежељеним посљедицама које могу изазвати пиротехничка средства. У сриједу, 08. децембра, са почетком у 11,45 часова, у ОШ «Св. Василије Острошки», у Требињу, полицијски службеници ће одржати едукативна предавања о пиротехничким средствима.  Позивамо медије да својим присуством подрже и пропрате наведене активности.

| Требиње | Уторак, 07. децембар 2010. | Опширније