Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


Најаве


Начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а РС Гојко Васић заједно са предсједником Комисије за спречавање злоупотребе наркотичких средстава у Влади РС доктором Миланом Латиновићем и начелником Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бања Лука Недељком Лубуром, одржаће сутра 24.06.2010. године конференцију за новинаре у згради МУП-а РС ( Велика сала). Тема конференције биће Међународни дан борбе против наркоманије ( 26. јун ) као и презентација резултата остварених у 2010. години. Конфренција ће бити одржана у 10 часова.

| Бања Лука | Сриједа, 23. јун 2010. | Опширније


ЦЈБ Бијељина у оквиру активности МУП РС који је покренуо акцију ''Да ли возите технички исправно возило – Провјерите'', а све у циљу превенције саобраћајних несрећа на путевима и заштите учесника у сабраћају, у сриједу 23.06.2010. године у 10,00 часова у сарадњи са Ауто-мото савезом РС у мјесту Љељенча, општина Бијељина вршити контролу исправности возила. У оквиру ове акције израђен је едукативни летак који ће бити подјељен возачима и информисати возаче у циљу отклањања недостатака на возилима. Ове активности могу пропратити медији и добити све потребне информације о акцији и циљевима акције.

| Бијељина | Уторак, 22. јун 2010. | Опширније


У циљу превенције саобраћајних несрећа на путевима Републике Српске и заштите учесника у саобраћају, Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске, покренуло је акцију техничке исправности возила. С тим у вези, на подручју Центра јавне безбједности Источно Сарајево, почела је акција “Да ли возите технички исправно возило – провјерите!", која укључује подјелу флајера возачима током редовне саобраћајне контроле. Акција ће се проводити до 30. јуна ове године, а њен циљ је да информише возаче о стању и евентуалним недостацима и кваровима на њиховим возилима. У оквиру ове акције проводе се и активности појачане контроле техничке исправности аутобуса који ће се упућивати на ванредни технички преглед. Позивамо медије да пропрате наведене активности полиције и на тај начин допринесу реализацији ове акције и информишу јавност о њеном провођењу. Изјаве договорити са портпаролом или командирима саобраћајне полиције.

| И.Сарајево | Понедjељак, 21. јун 2010. | Опширније


У циљу повећаног нивоа безбједности саобраћаја и подизања свијести возача о безбједносном значају управљања технички исправним возилом, ЦЈБ Добој проводи акцију под називом „Да ли возите технички исправно возило - провјерите“, коју заједнички организују МУП РС и АМС РС. Током акције, у редовној контроли саобраћаја, припадници надлежних полицијских станица дијелиће флајере који возаче подсјећају да провјере техничку исправност возила прије кретања на годишњи одмор и дужа путовања, те летак под називом „Бонтон за возаче“. Радници надлежних АМД вршиће визуелни преглед аутобуса, путничких и теретних возила и возаче информисати о стању и евентуалним недостацима на возилу, а мањи кварови биће отклањани на лицу мјеста (кварови на свјетлосним сигналним уређајима, стању пнеуматика и др.). Акција је започела 16. јуна и трајаће до 30 јуна текуће године. Наведене активности медији могу пропратиити на сљедећим локацијама: - у уторак, 22.06.2010. године у 09,00 часова у Улици „Пут Српских добровољаца“ у Шамцу, - у сриједу, 23.06.2010. у 09,00 часова у Книнској улици у Дервенти код зграде АМД Дервента, - у четвртак, 24.06.2010. године у 11,00 часова у Улици „Николе Тесле“ у Добоју, код Станице за технички преглед возила „Јахорина“ ДОО. Позивамо новинаре да медијски пропрате и подрже наведену акцију. Изјаве за медије даће командири надлежних Полицијских станица за безбједност саобраћаја, на наведеним локацијама.

| Добој | Понедjељак, 21. јун 2010. | Опширније


На иницијативу Полицијске станице Чајниче, данас, 17.06.2010. године, са почетком у 11,00 сати, у сали скупштине општине Чајниче, биће одржан Форум за безбједност грађана на коме ће осим командира полицијске станице и других предтавника полиције, учествовати и предсједник Форума, те представници општине, образовних институција, комуналне полиције и приватног сектора. На Форуму ће бити анализирана безбједносна ситуација у протеклом периоду, проблеми са којима се сусрећу грађани ове општине, мјере обезбјеђења по питању одржавања разних скупова, те друга битна питања. Позивамо медије да пропрате наведени Форум.

| Бања Лука | Четвртак, 17. јун 2010. | Опширније


Обавјештавамо грађане да ће се дана 18.06.2010. године, на дијелу територије коју покрива Центар јавне безбједности Источно Сарајево, одржати 50. међународна бициклистичка трка “Кроз Србију”. Наведеног дана, око 09,30 часова, учесници трке ће ући на ГП Вардиште,те трасом Вишеград-Сјемеч-Борике-Рогатица-Подроманија-Мокро-Љубогошта, око 13,15 часова доћи на Пале. Уколико буде неопходно потребно, истог дана, у времену од 09,00 до 14,00 часова, биће на снази потпуна обустава саобраћаја на дионицама магистралних путева М-5, М-19 и М-19,3 (Пале-Љубогошта-Подроманија-Рогатица-Вишеград-Вардиште). Алтернативни путни правци за одвијање саобраћаја у вријеме евентуалне обуставе саобраћаја су регионални пут Р-450 Рогатица-Вишеград, Р-467 Хан Пијесак-Борике, Р-448 Прача-Горажде, магистрални пут М-5 Пале-Прача и регионални пут Р-448 Прача-Горажде.

| И.Сарајево | Четвртак, 17. јун 2010. | Опширније