Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


Најаве


Радници Полицијских станица за безбједност саобраћаја ЦЈБ Бања Лука, током мјесеца јуна започеће са реализацијом кампање под називом „Да ли возите технички исправно возило- провјерите“ коју је Министарство унутрашњих послова РС, између осталих превентивних мјера, организавало и покренуло у циљу превенције саобраћајних несрећа и заштите учесника у саобраћају на путевима Републике Српске. У том контексту, заједно са Ауто мото друштвом РС МУП РС израдио је пропагандни материјал- флајере, које ће припадници саобраћајне полиције током редовне контроле подијелити учесницима у саобраћају, као и летак под називом „Бонтон за возаче“. Подјела наведених флајера започеће сутра 16.јуна 2010.године. Позивамо новинске куће и агенције да медијски подрже ову кампању.

| Бања Лука | Уторак, 15. јун 2010. | Опширније


Центар јавне безбједности Добој, од сутра проводи акцију појачане конторле саобраћаја у циљу смањења саобраћајних несрећа узрокованих прекомјерном брзином кретања возила и непоштивањем других саобраћајних правила и прописа. Током акције, која ће се током јуна мјесеца проводити на више путних праваца на подручју ЦЈБ Добој, полиција ће репресивно дјеловати и санкционисати све возаче који негативно утичу на стање безбједности саобраћаја, првенствено прекорачењем брзине кретања возилом, претицањем у непрегледним кривинама и другим прекршајима из Закона о безбједности соабраћаја БиХ. Ради ефикаснијег дјеловања, током акције биће извршена размјена саобраћајних патрола полицијских станица за безбједност саобраћаја из састава ЦЈБ Добој, а приликом контроле саобраћаја користиће се возило са видео надзором. ЦЈБ Добој је током маја мјесеца ове године провео превентивну акцију у циљу превенције саобраћајних несрећа и заштите учесника у саобраћају, приликом чега су возачима подијељени флајери под називом „Брзина разара живот“, које је израдио МУП РС, заједно са АМС Републике Српске. На основу аналитичког праћења, за првих пет мјесеци текуће године, на путевима који су у зони одговорности ЦЈБ Добој догодила се 121 саобраћајна несрећа са настрадалим лицима, односно 22,4% мање него у истом периоду претходне године.У овим саобраћајним несрећама смртно је страдало 5 лица, док је у истом периоду претходне године смртно страдало 15 лица. Број тешко повријеђених лица смањен је за 17,5%, а лакше повриејђених за 31% у односу на исти период претходне године. Најчешћи узрок ових саобраћајних несрећа била је неприлагођена брзина условима и стању пута, непрописне радње возилом у саобраћају и непрописно претицање возила. За првих пет мјесеци текуће године, евидентирана су 703 прекршаја у саобраћају и надежним судовима поднесено 290 захтјева за покретање прекршајног поступка против 520 лица. У истом периоду полиција је на лицу мјеста издала 15.868 налога, за учињене прекршаје за које је законом предвиђена новчана казна. Регионална акција ЦЈБ Добој треба да допринесе очувању и тенденцији побољшања стања безбједности у саобраћају, које је у првих пет мјесеци ове године знатно повољније у односу на исти период претходне године.

| Добој | Уторак, 15. јун 2010. | Опширније


У склопу ширих активности које проводи ЦЈБ Бијељина у вези обавјештења грађана о законским обавезана из Закона о оружију и миницији, а у вези обавеза власника регистрованог оружја и дужности да, до 31.12.2010. године, изврше замјену оружних листова, 16.06.2010. године, у 18,00 часова, припадници Центра ће у просторијама ловачког друштва ''Ловац'' у Бијељини одржати састанак са представницима регионалних ловачких друштава. Обавјештавамо медије да ове активности могу пропратити и добити све потребне информације.

| Бијељина | Уторак, 15. јун 2010. | Опширније


     Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо састаће се сутра, 16. јуна у 11 часова са командантом ЕУФОР-а Бернхардом Баиром и комесаром ЕУПМ-а Стефаном Фелером. Изјаве за новинаре планиране у 11,45 часова у Служби министра (Административни центар Владе РС, ламела Б, 5 спрат).    

| Бањалука | Уторак, 15. јун 2010. | Опширније


На ванредном састанку Форума за безбједност грађана општине Добој, који ће бити одржан у Скупштинској сали Општине Добој, присуствоваће помоћник начелника ЦЈБ Добој, Миро Дуспара и командир ПС Добој 1, Југослав Стевановић, који ће презентовати резултате активности полиције за првих пет мјесеци текуће године. На Форуму ће учествовати и представници тринаест политичких партија које дјелују на подручју општине Добој, као и представници правосудних органа (Окружно тужилаштво, Окружни и Основни суд), а основна тема Форума је „Мјере и радње које је потребно предузети у циљу очувања повољног стања безбједности у вријеме предизборне кампање и током одржавања предстојећих избора“. Форум ће се одржати у уторак 15. јуна 2010. године са почетком рада од 10,00 часова. Позивамо новинаре да медијски проопрате наведене активности.

| Добој | Понедjељак, 14. јун 2010. | Опширније


Командир Полицијске станице Градишка, гдин. Слободан Торбица, даће изјаву за новинаре поводом: - остварених резултата заједничке акције припадника ПС Градишка и Одјељења за спречавање производње и промета опојних дрога ЦЈБ Бања Лука. Наведене изјаве за новинаре предвиђене су данас, 11.06.2010. године, са почетком у 10:00 часова, у просторијама Полицијске станице Градишка.      

| Градишка | Петак, 11. јун 2010. | Опширније