Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


Најаве


С обзиром на предстојеће празничне дане, које често прати и употреба пиротехничких средстава, припадници Центра јавне безбједности Требиње ће, ових дана, грађанима дијелити летке под називном «Петарде нису играчке». Циљ је да се грађани упознају са нежељним посљедицама које могу изазвати пиротехничка средства, те да се славље, због употребе пиротехничких средстава, у тренутку, може претворити у трагедију. План подјеле летака: Требиње - 11.12.2009.године: 07,00-11,00 часова подјела летака у школама и испред ОШ Јован Јовановић Змај 11,00 часова на градском тргу. У осталим општинама планирано је да промотивни материјал-леци буди дијељени у основним и средњим школама и то: Билећа - понедјељак, 14.12.2009.године, Гацко- уторак 15.12.2009.године, Невесиње-сриједа 16.12.2009.године, Берковићи-четвртак 17.12.2009.године, Љубиње петак - 18.12.2009.године, Позивамо медије да пропрате ове активности. Изјава за медије, у Требињу, планирана је за сутра 11.12.2009.године, у 11,15 часова, на градском тргу.

| Требиње | Четвртак, 10. децембар 2009. | Опширније


Припадници ПС Добој 1, 11.12.2009. године у 09,00 часова, ученицима Економске школе одржаће предавање на тему: „Не постоји безопасна пиротехника“. Циљ овог предавања је да се ученици упозоре на опасности и посљедице које настају незаконитом и нестручном употребом пиротехничких средстава. С обзиром да је примјена петарди и осталих пиротехничких средстава, као и незаконита употреба оружја нарочито изражена у периоду новогодишњих и божићних празника, МУП РС израдио је и промотивни летак који ће бити подијељен ученицима и осталим грађанима, како би их упозорили да петарде нису играчке и да не постоји безопасна пиротехника. Позивамо новинаре да пропрате наведене активности полиције ПС Добој 1.

| Добој | Четвртак, 10. децембар 2009. | Опширније


Поводом обиљежавања 09. децембра, Свјетског дана борбе против корупције, Министарство унутрашњих послова Републике Српске је израдило летак са поруком – зауставимо корупцију, који ће у току дана бити дистрибуиран грађанима у свим општинама на подручју Центра. Ово је само једна од активности коју МУП РС проводи у оквиру реализације пројекта Борба против корупције, који је покренут 2007. године. На подручју Источног Сарајева као и свих општина које су у надлежности Центра, радници полиције ће, поред својих редовних активности, грађанима дијелити поменути летак са циљем информисања јавности о начину пријаве корупције. Позивом на бесплатан и заштићен телефонски број 051-219-300 грађани могу пријавити коруптивне радње и корумпиране појединце, те се на тај начин укључити у борбу против корупције. Поред наведеног броја, за пријаву корупције можете користити и бесплатан телефонски број – 122.

| И.Сарајево | Сриједа, 09. децембар 2009. | Опширније


Поводом 09. децембра Свјетског дана борбе против корупције, Министарство унутрашњих послова Републике Српске израдило је промотивни материјал - летак с циљем информисања грађана о начину пријава корупције. На подручју Источне Херцеговине, полицајци ЦЈБ Требиње ће, данас, у склопу својих редовних активности, грађанима дијелити летак под називом «Зауставимо корупцију – позови 051/219-300» Позивом на овај бесплатан и заштићен телефонски број грађани могу пријавити коруптивне радње и корумпиране појединце и на тај начин укључити се у борбу против корупције – штетне друштвене појаве која урушава основне друштвене вриједности. Такође, за пријаву корупције, поред броја 051/219-300, можете користити и број 122 који је такође бесплатан као и само за то отворени E-mail korupcijа@mup.vladars.net.

| Требиње | Сриједа, 09. децембар 2009. | Опширније


Директор полиције РС Урош Пена, заједно са начелницима управа униформисане и криминалистичке полиције, као и руководним радницима ЦЈБ Бања Лука, учестоваће, у активностима поводом Свјетског дана борбе против корупције. У Бања Луци, испред Робне куће Боска, дана 09.12.2009. године у 11 часова руководиоци Полиције РС, представиће промотивни материјал МУП-а РС у борби против корупције и активно исказати спремност полиције против свих облика криминалних радњи. Изјаве за медије планиране су у току наведених активности.

| Бања Лука | Уторак, 08. децембар 2009. | Опширније


На 7. сједници Форума за безбједност грађана општине Добој, која ће се одржати у уторак, 08. децембра 2009. године у 09,00 часова у Великој сали Дома војске, између осталог, биће разматрано стање безбједнсоти на подручју општине Добој и мјере које је потребно предузети ради спречавања неовлаштене продаје и употребе пиротехничких средстава. На Форуму ће учествоваће командири надлежних полицијских станица ПС Добој 1 и ПС Добој 2, Југослав Стевановић и Чедо Сегдар, командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, Драган Сушић и замјеник командира ПС Добој 1, Жељко Танасић. Позивамо новинаре да медијски пропрате заједничке активности полицијеи локалне управе Општине Добој.

| Добој | Петак, 04. децембар 2009. | Опширније