Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


Најаве


         Министарство унутрашњих послова Републике Српске окончаће у уторак, 21. априла 2009. године двомјесечну кампању „122-Ваша полиција“ дружењем полиције са ученицима на манифестацији „Озренско драговање“ коју код манастира Светог Оца Николаја на Озрену организује општина Петрово.        Овом догађају присуствоваће и министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и комесар ЕУПМ-а Стефан Фелер.           Манифестацију „Васкршње драговање“ организује општина Петрово, а њој би требало да присуствује око 2.000 ученика из свих крајева Републике Српске.          Кампању „122-Ваша полиција“, МУП РС на територији Републике Српске реализује у сарадњи са ЕУПМ-ом, а њен циљ је промоција бесплатне телефонске линије  за грађане „122“ и охрабривање грађана на преузимање проактивније улоге у сузбијању криминала. Позивом на број „122“, грађани могу да пријаве починиоца било којег кривичног дјела или саопште друга сазнања која посједују, а која су корисна за успјешно откривање тих починилаца.     Кампања “122-Ваша полиција” – Озрен, 21. април 2009. године      манастир Светог Оца Николаја  на Озрену, општина Петрово     Програм: 10.30               Отварање изложбе школских листова ученика основних и                   средњих школа на платоу испред манастира на Озрену   11.00        На платоу испред манастира на Озрену, гдје се одржава                  манифестација “Васкршње драговање” биће постављен инфо                  пулт “122 – Ваша полиција”. То је истовремено и мјесто                  сусрета припадника полиције са ученицима и осталим                                      учесницима манифестације (просвјетни радници, грађани...).   11.30                      Јединицa за подршку Центра јавне безбједности Добој извешће показне вјежбе - борилачке вјештине   12.00        Отварање Васкршњег кроса, уз умјетнички програм, причу о                  кампањи “122-Ваша полиција”( учесницима ће се обратити                  министар унутрашњих послова РС и комесар ЕУПМ-.а).   ·        Крос се одвија у 6 трка. Паузе између трка биће  искориштене за умјетничке наступе културно-умјетничких група, солиста, разговор на позорници са званичницима општине, представницима полиције, као и за додатну презентацију броја “122”. .   13,30        Завршетак кроса.  

| Петрово | Четвртак, 16. април 2009. | Опширније


Центар јавне безбједности Бања Лука организује данас,16.04.2009. године, конференцију за новинаре у просторијама ЦЈБ Бања Лука у 12 часова. На редовној коференцији начелник ЦЈБ презентоваће резултате раде за протекла три мјесеца.   Позивају се представници медија присуствују конференцији  

| Бања Лука | Четвртак, 16. април 2009. | Опширније


Центар јавне безбједности Добој организује конференцију за новинаре на којој ће начелник Тихомир Нарић, презентовати активности и резултате ЦЈБ Добој остварене у прва три мјесеца 2009. године и приоритетене задатке Центра у наредном периоду.Конференција ће се одржати и згради ЦЈБ-а у сриједу 15.04.2009. године у 09,30 часова.Позивамо све представнике медија да присуствују конференцији ЦЈБ Добој.

| Добој | Понедjељак, 13. април 2009. | Опширније


     У оквиру кампање „122-Ваша полиција“ коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује у Републици Српској у сарадњи са ЕУПМ-ом, ученици других разреда бањалучких основних школа „Бранко Ћопић“ и „Вук Стефановић Караџић“ посјетиће сутра, 10. априла 2009. године у 10 часова Управу за полицијско образовање у Бањалуци (Булевар Живојина Мишића бб).      Током посјете, ученици ће се упознати са начином школовања будућих полицајаца, а презентоваће им се опрема и средства која се користе у току обуке полицајаца. Циљ ове посјете, као и саме кампање МУП-а РС је едукација грађана о питањима одговорности полиције, с посебним нагласком на наставак процеса јачања комуникације између грађана и полиције.             Изјаве за новинаре предвиђене су око 12 часова, након што полазници 13. класе Полицијске академије за основце демонстрирају вјежбе из самоодбране.  

| Бањалука | Четвртак, 09. април 2009. | Опширније


У оквиру Кампање „Ваша полиција-122“, коју МУП РС у сарадњи са ЕУПМ-ом  проводи на подручју РС,  дана 09.04. ове године (четвртак), у 13,00 часова, у СШЦ „28.јуни“ у Лукавици, Центар јавне безбједности И.Сарајево организује јавну трибину на тему „МЛАДИ, ДРОГА, АЛКОХОЛ“, којој ће присуствовати око сто ученика првих и других разреда средњих школа.      Осим припадника полиције, предавачи ће бити еминентни стручњаци из ове области, госпођа Рада Радојковић, професор педагогије и психологије и доктор  Јелена Нинков.  

| Лукавица | Сриједа, 08. април 2009. | Опширније


  Центар јавне безбједности Добој организује „Дан отворених врата“ за ученике основних школа са подручја општине Добој. Током посјете, припадници ЦЈБ Добој презентоваће дио опреме и материјално-техничка средства и неколико елемената борилачких вјештина које припадници службе јавне безбједности користе приликом обављања редовних послова и задатака. Учиници ће посјетити просторије Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, како би кроз дружење, најмлађу популацију упознали са начинима рада и методама дјеловања полиције и уједно успоставили пријатељске односи између младих и полиције у циљу јачања сарадње и унапређења укупне безбједносне ситуације на подручју које оперативно покрива ЦЈБ Добој.             Наведене активности одржаће се 08. априла 2009. године у кругу Полицијске станице за безбејдност саобраћаја Добој са почетком у 10 часова.                           Позивамо представнике медија да пропрате наведене активности Центра јавне безбједности Добој.    

| Добој | Уторак, 07. април 2009. | Опширније