Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, начелник ЦЈБ Добој, Тихомир Нарић, организује састанак са представницима удружења особа са инвалидитетом и особа са посебним потребама. На састанку, на коме ће присуствовати представници 12 удружења са сједиштем у Добоју, биће разговарано о начинима и врсти помоћи и подршке које, у складу са својим законским овлаштењима, полиција може пружити особама са инвалидитетом да би у потпуности остварили своју друштвену интеграцију. Састанак ће се одржати у четвртак 03.12.2009. године у 09,30 часова у згради ЦЈБ Добој. Позивамо медије да пропрате овај догађај.

| Добој | Сриједа, 02. децембар 2009. | Опширније


Дана, 01.12.2009.године, са почетком у 13,00 часова, у просторијама подручне основне школе, у МЗ Дабрица, општина Берковићи, представници ПС Берковићи, презентоваће Пројекат МУП-а Републике Српске «Рад полиције у мултиетничким срединама». Пројекат се односи на унапређење сарадње и партнерских односа полиције са конситутивним народима, мањинским и вјерским групама у циљу побољшања личне и имовинске безбједности. Састанку ће, поред грађана сва три конститутивна народа МЗ Дабрица, присуствовати представник општине Берковићи задужен за питања избјеглих и расељених лица и предсједник удружења повратника Горњи крај Љубљаница.  

| Требиње | Понедjељак, 30. новемабар 2009. | Опширније


Дана 30.11.2009.године, понедјељак, са почетком у 12,00 часова, у кабинету Предсједника Скупштине општине Невесиње, оджаће се састанак чланова Форума за безбједност заједнице. Дневни ред Форума: 1. Фактори који утичу на стање јавног реда и мира: - радно вријеме угоститељских објеката - провођење Одлуке Владе Републике Српске о забрани точења алкохола малољетницима и - неовлаштена продаја пиротехничких средстава. Позивамо новинаре да пропрате ову активност.

| Требиње | Петак, 27. новемабар 2009. | Опширније


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске, „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама», Полицијска станица Козарска Дубица, организовала је предавање ученицима и наставном особљу на тему превенције вршњачког насиља, злоупотребе дуванских производа, алкохола и дрога и пријетњи подметнутим експлозивом, као и безбједност дјеце учесника у саобраћају. Наведеном предавању, одржаном дана 26.11.2009.године у просторијама Средње мјешовите школе «Никола Тесла» у Козарској Дубици, одазвало се око 150 средњошколаца и већина наставног особља поменутог средњошколског центра. Поред спречавања криминалног и социјално неприхватљивог понашања код дјеце и омладине и подизања безбједности ученика и наставног особља у школама и непосредној близини школа на што виши ниво, један од приоритетних циљева наведеног пројекта, јесте и јачање сарадње, комукације, партнерства и повјерења између полиције, циљних група и других субјеката, као и ангажовање свих сегмената и институција друштвене заједнице у превенцији малољетничког преступништва. Представници локалне телевизије медијски су подржали почетак реализације наведене кампање, а наведени прилог биће емитован током вечерњег информативног програма. Наведено предавање, предвиђено је и у Основној школи «Свети Сава» у Козарској Дубици, дана 27.11.2009.години, са почетком у 12:30 часова. Позивамо медије да пропрате овај догађај.

| Бања Лука | Петак, 27. новемабар 2009. | Опширније


На састанку Форума за безбједност грађана општине Теслић, који ће се одржати у понедељак 30. новембра 2009. године у 11,00 часова у Малој конференцијској сали Скупштине општине Теслић, између осталог, биће разматрана проблематика штетног утица и посљедица које настају употребом пиротехничких средстава. На састанку Форуму учествоваће командир ПС Теслић, Желимир Душанић и замјеник командира Дамјан Трифуновић, који су чланови Форума, а као гости Форума учешће ће узети помоћник командира ПС Теслић, Васкрсије Матићић (задужен за праћење стања јавног реда и мира) и шеф Општинског штаба Цивилне заштите Теслић, Владимир Јанковић. Позивамо новинаре да медијски пропрате заједничке активности ПС Теслић и локалне управе Општине Теслић.

| Добој | Четвртак, 26. новемабар 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 27. новембра 2009. године општину Пелагићево, гдје ће се у 10,30 часова састати са начелником општине Симом Стакићем. Изјаве за новинаре планиране су у 11,15 часова.

| Пелагићево | Четвртак, 26. новемабар 2009. | Опширније