Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Командир Полицијске станице Приједор 2 Зоран Инђић и координатор за рад полиције у заједници Дамир Кајтез, присутвоваће сједници Форума за безбједност грађана Приједор, са предвиђеним следећим дневним редом: - анализа стања безбједности на нивоу општине Приједор за протеклих шест мјесеци, - упознавање нових чланова са принципима рада Форума, - проблематика прикупљања заосталог наоружања и минско- експлозивних направа и - остала актуелна питања. Форум ће се одржати у великој сали Општинске административне службе Приједор, у четвртак, 12.новембра 2009.године, са почетком у 13:00 часова. Позивају се представници медија да присуствују наведеном догађају.

| Бања Лука | Сриједа, 11. новемабар 2009. | Опширније


Данас од 08,00 до 13,00 часова, у улици Требињских бригада, у Требињу, припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Требиње у сарадњи са АМД Требиње, вршиће превентивну контролу техничке исправноти моторних возила. Циљ ове превентивне активности је повећање степена безбједности саобраћаја, смањења броја саобраћајних несрећа које настају усљед неправилне припреме за вожњу у зимским условима. Предвиђена је контрола расхладне течности, дубине газећег слоја пнеуматика, свјетлосно сигналних уређаја, контрола вискозитета кочионе течности, контрола опреме и сл. Поред контроле возачима ће бити дијељени леци са корисним савјетима за безбједну вожњу.

| Требиње | Сриједа, 11. новемабар 2009. | Опширније


У склопу акције коју МУП-а РС проводи под називом „Безбједна вожња у зимским условима“, припадници ЦЈБ Добој, у сарадњи са АМД, врше превентивну контролу техничке исправности моторних возила и њихове припреме за вожњу у зимским условима. Контрола и припрема возила за зимске услове врши се у сједиштима АМД у: Добоју, Теслићу, Модричи, Шамцу, Дервенти, Броду и Лончарима, општина Доњи Жабар, а подразумијева контролу расхладне течности, дубине газећег слоја, пнеуматика, свјетлосно сигналних уређаја, вискозитета кочионе течности, контролу опреме и др. Током акције радници АМД отклањају мање кварове на свјетлосно-сигналним уређајима, замјену метлица брисача, демонстрирање исправног постављања ланаца на точкове и сл. Наведене активности могу се медијски пропратити на сљедећим локацијама: - 12.11.2009. године у Улица Југ Богдана (код православне цркве) у Добоју; изјаву за медије даће командир ПСБС Добој, Драган Сушић, у 13,00 часова - 13.11.2009. године, на магистралном путу М-17 у Шамцу; изјаву за медије даће командир ПСБС Шамац, Драган Шарчевић у 09,00 часова. - 13.11.2009. године у Книнској улици у Дервенти, изјаву за медије даће командир ПСБС Дервента, Жељко Ђурић, у 09,00 часова Током акције возачима биће подијељени леци који садрже савјете за безбједну вожњу у зимским условима.

| Добој | Сриједа, 11. новемабар 2009. | Опширније


             Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са АМС – ом РС, од 02.11. до 13.11. ове године, реализује акцију под називом „Безбједна вожња у зимским условима“ која се односи на превентивну контролу техничке исправности моторних возила и њихове припреме за вожњу у зимским условима. На одређеним локацијама, радници саобраћајне полиције ће заустављати возила након чега је предвиђена контрола расхладне течности, дубине газећег слоја пнеуматика, свјетлосно сигналних уређаја, опреме и сл. Поред наведеног, током трајања ове превентивне акције, радници АМС РС и АМД отклањаће мање кварове на свјетлосно сигналним уређајима, вршити замјену метлица брисача, демонстрирати правилно постављање ланаца на точкове возила и сл. Циљ ове акције, која подразумијева и подјелу адекватних летака возачима, је повећање степена безбједности саобраћаја, смањење броја саобраћајних несрећа као и смањење посљедица које настају усљед неправилне припреме возила за вожњу у зимским условима. Позивамо Вас да медијски пропратите наведену акцију. С обзиром да акција траје до 13. новембра, обавјештавамо Вас да Полицијска станица за безбједност саобраћаја Источно Сарајево акцију проводи дана 09.11. и 12.11. у времену од 09.00 до 14,00 часова, на Рег. путу Кула – Враца, Ул. Бојводе Р.Путника и на проширењу код мотела Вељине У Рогатици, ПС за БС Соколац – 11.11. – Улица  Радомира Нешковића, код аутоб станице од 09,00  до 12,00 сати и Улица  српске слоге, код  бензинске  пумпе Октан промет, од 12,00   до 17,00 часова. У Вишеграду, ПС за БС Вишеград – 11.11. -  насеље Гарча (иза новог моста) и на Тргу палих бораца, од  07,00 до 15,00 часова У Сокоцу, ПС за БС Соколац – 13.11. -  Магистрални пут, Ул. Грује Новаковића и насеље Мајдани, од 09,00 до 14,00 часова Обавјештење о мјесту и времену провођења акције, која је већ на неким локацијама проведена,  шаљемо  Вам како би поред РТРС–а и других ТВ кућа, , сваки локални радио или ТВ,  могли да је медијски пропрате на свом подручју.  

| И.Сарајево | Петак, 06. новемабар 2009. | Опширније


Командир Полицијске станице Костајница Сретоје Вујановић, координатор за рад полиције у заједници Милош Стојаковић и вођа безбједносног сектора Борко Томић, присутвоваће сједници Форума за безбједност грађана Костајница, са предвиђеним следећим дневним редом: - анализа стања безбједности на нивоу општине Костајница за протеклих шест мјесеци и - остала актуелна питања. Форум ће се одржати у малој сали Дома културе Костајница, у уторак, 09.новембра 2009.године, са почетком у 12:00 часова. Позивају се представници медија да присуствују наведеном догађају.

| Костајница | Петак, 06. новемабар 2009. | Опширније


На састанку Форума за безбједност грађана општине Петрово, који ће се одржати  у петак, 06. новембра 2009. године у 13,00 часова у сали Скупштине општине Петрово, биће разматрана питања која се односе на спречававање насилних облика понашања на спортским манифестацијама, проблем збрињавања жртава насиља у породици и проблем непоштивања радног времена угоститељских објеката.             На Форуму ће учествоваће командир и замјеник Полицијске станице Петорово.             Позивамо новинаре да медијски пропрате заједничке активности ПС Петрово и локалне управе Општине Петрово.            

| Петрово | Петак, 06. новемабар 2009. | Опширније