Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Полицијска станица Добој 1 организује састанак са власницима угоститељских објеката са подручја града Добоја и представницима Одјељења за инспекцијске и послове коминалне полиције Општине Добој. Циљ састанка је развијање партнерских односа и заједничко дјеловање полиције, органа локалне управе и других субјеката друштва на унапређењу укупног стања безбједности на подручју града. На састанку ће се, између осталог, разговарати и о поштовању забране точења алкохолних пића малољетницима, забрани учествовања малољетника у играма на срећу, забрани конзумирања наркотика и другим безбједносним проблемима који могу да утичу на стање јавног реда и мира у угоститељским објектима и граду (локација и радно вријеме угоститељских објеката, садржаји који се у њима промовишу, категорија лица која посјећују угоститељске објекте и др.). Састанак ће се одржати у просторијама ПС Добој 1 у четвртак 05. новембра 2009. године у 09,00 часова. Позивамо новинаре да медијски пропрате наведену активност. Изјаве за медије даће командир ПС Добој 1, Југослав Стевановић.

| Добој | Сриједа, 04. новемабар 2009. | Опширније


     Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо отвориће сутра, 3. новембра. 2009. године у 10 часова регионални стручни семинар „Нове методе у заштити новчаница- искуства експерата централних банака и полиције“ који се одржава у кристалној сали у хотелу „Босна“ у Бањалуци. Учеснике семинара на самом почетку поздравиће и амбасадор Швајцарске Конфедерације у БиХ Ролф Ленц, гувернер Централне банке у БиХ Кемал Козарић и генерални директор фирме „MRG Eksport-Import“ Милун Грбовић чија је фирма и организатор овог дводневног скупа. Изјаве за новинаре планиране су у 10,20 часова.    

| Бањалука | Понедjељак, 02. новемабар 2009. | Опширније


      Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске почело је данас акцију превентивне контроле техничке исправности моторних возила и њихове припреме за вожњу у зимским условима која ће трајати до 13. новембра. У оквиру ове акције, припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука у сарадњи са радницима АМД “Крајина“Бањалука сутра, 3. новембра 2009. године у периоду од 9 до 14 часова  контролисаће возила на западном транзиту, код „Чајавеца“ у Бањалуци. Циљ акције „Безбједна вожња у зимским условима“ је повећање степена безбједности саобраћаја, смањење броја саобраћаних несрећа, као и посљедица проистеклих из неправилне припреме возила за вожњу у зимским условима. Контрола возила ће се обављати методом случајног одабира, а наведена акција ће бити реализована на подручју цијеле Републике Српске. Акција је превентивно – безбједоносног карактера и не садржи репресивне мјере према возачима возила на којима се утврде неисправности појединих уређаја који су предмет контроле.      

| Бањалука | Понедjељак, 02. новемабар 2009. | Опширније


     У оквиру Управе за полицијско образовање формирана је школска полицијска станица која ће функционисати 24 часа дневно, по принципима организовања и рада полицијских станица Министарства унутрашњих послова РС, а у којој ће бити ангажовани студенти Високе школе унутрашњих послова МУП РС.   Поводом почетка рада школске полицијске станице, ову „најмлађу“ полицијску станицу МУП РС посјетиће у понедјељак, 2. новембра 2009. године у 11 часова министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и директор полиције Републике Српске др Урош Пена. Школска полицијска станица организује се ради правовременог, ефикасног и сталног обављања послова обезбјеђења Високе школе унутрашњих послова, као и извођења ситуационе наставе и практичних вјежби студената Високе школе. Циљеви оваквог начина рада су да се студентима омогући да овладају практичним искуством и да стекну потребна знања о пословима полиције, изводећи практичне вјежбе и увјежбавајући поступања у конкретним ситуацијама, користећи и усавршавајући досадашња искуства у раду полиције.    Школска полицијска станица смјештена је у објекту Управе за полицијско образовање, на Булевару Војводе Живојина Мишића 10А, Бањалука.  

| Бањалука | Петак, 30. октобар 2009. | Опширније


Данас 29.10.2009.године, у 11,00 часова, у згради Центра јавне безбједности  Требиње, начелник Сектора криминалстичке полиције ЦЈБ Требње Сладо Нинковић даће изјаву за новинаре у вези са  заплијеном  одређене количине опојних средстава и документовањем КД Неовлаштена производња и промет опојних дрога.

| Tребиње | Четвртак, 29. октобар 2009. | Опширније


           Полицијска станица Шамац организује састанак на коме ће, осим представника ПС Шамац и Полицијске станице за безбједност саобраћаја Шамац,  присуствовати и  представници МУП-а Посавско-жупанијског кантона (ПУ Оџак, ПС Домаљевац), представници Граничне полиције – Јединица Орашје и представници ловачког и спортско-риболовачког друштва из Шамца. Тема састанка је договор и планирање заједничких активности на спречавању вршења и расвјетљавању извршених кривичних дјела: недозвољене трговине, недозвољене производње и промета опојних дрога, недозвољеног лова и недозвољеног риболова, која се врше на приобалним и пловним дијеловима ријеке Босне и ријеке Саве.   Састанак ће се одржати у просторијама ПС Шамац у четвртак 29. октобра 2009. године у 12,00 часова.                         Позивамо новинаре да медијски пропрате наведену активност. Изјаве за медије даће присутни руководиоци надлежних полицијских агенција и преставници удружења.

| Шамац | Сриједа, 28. октобар 2009. | Опширније