Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Рад полиције у мултиетничким заједницама“, припадници Полицијске станице Бања Лука Лауш, сутра 18.11.2009.године, сусрешће се са мјештанима повратничке популације бањолучког насеља Српске Топлице. Сусрет има за циљ превазилажење разлика, очување и јачање повјерења, као и подизање личне и имовинске безбједности повратника на виши ниво, те њихово активно укључивање у свакодневне токове живота и рада. Дружењу ће присутвовати и руководни радници Полицијске станице Бања Лука Лауш, инспектори Центра јавне безбједности Бања Лука, а позиви су упућени и представницима мјесне заједнице и Основне школе „Бранислав Нушић“ у Српским Топлицама. Посјета и дружење одржаће се у просторијама МЗ Српске Топлице, у сриједу, 18.новембра 2009.године, са почетком у 12:00 часова., након чега су у спортској сали мјесне Основне школе предвиђене спортске активности. Позивамо представнике медија да присуствују овом догађају.

| Бања Лука | Уторак, 17. новемабар 2009. | Опширније


Поводом обиљежавања Крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Светог Архангела Михајла“, Полицијска станица Нови Град, дана 18.11.2009.године, организује следеће активности: - у временском периоду од 08:00 до 09:00 часова, у просторијама ПС Нови Град, организован је „Дан отворених врата“, којом приликом ће чланови пионирске селекције ОФК „Равнице“ из Равница посјетити ову станицу, како би стекли јасну и транспарентну слику о раду полиције и њеним овлашћењима и - у временском периоду од 09:00 до 14:00 часова, у Спортској дворани у Новом Граду, одржаће се традиционални турнир у малом фудбалу у којем ће учествовати 10 екипа Полицијских станица са подручја регије Приједор. Позивају се представници медија да пропрате наведене догађаје.

| Бања Лука | Уторак, 17. новемабар 2009. | Опширније


Поводом обиљежавања Крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Светог Архангела Михаила, Центар јавне безбједности Добој организује Турнир у малом фудбалу, на коме ће учествовати 16 фудбалских екипа: 15 екипа из састава организационих јединица Центра и једна екипа припадника ЛОТ - тима. Турнир ће се одржати у Спортско-културном центру у Модричи, у СРИЈЕДУ 18. новембра 2009. године са почетком у 09,00 часова. Начелник ЦЈБ Добој, Тихомир Нарић, уручиће пехаре првопласироној, другопласираној и трећепласираној екипи, најбољем играчу, стрелцу и голману, а свим екипама биће уручене захвалнице за учешће на Турниру. Позивамо представнике медија да пропратите наша спортска дружења.

| Добој | Уторак, 17. новемабар 2009. | Опширније


Центар јавне безбједности Бања Лука у сарадњи са Удружењем за заштиту и безбједност дјеце „Дјеца-Дечије царство“ из Сарајева, спровешће едукацију родитеља о неопходности употребе аутосједалица за дјецу, а све у циљу заштитите дјеце у саобраћају и упознавања возача са измјенама и допунама Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини (Службени гласник БиХ, број 84.), који је ступио на снагу дана 05.11.2009.године. Измјенама наведеног Закона предвиђено је да возач у путничком аутомобилу на предњем сједишту може превозити дијете млађе од двије године ако возило нема ваздушни јастук за сувозача или је ваздушни јастук за сувозача искључен и ако се дијете превози у безбједносној столици постављеној супротно смјеру кретања возила, а која је причвршћена за сједиште помоћу безбједносног појаса у три тачке везивања или посебним копчама у возилу. Дијете у безбједносној столици мора бити везано. Такође, овим измјенама и допунама предвиђено је и да возач у путничком аутомобилу на задњем сједишту смије превозити дијете млађе од пет година само када је дијете исправно везано у безбједносној столици која је за сједиште причвршћена помоћу безбједносног појаса у три тачке везивања или посебним копчама у возилу. Прописано је и да возач у путничком аутомобилу смије превозити дијете старије од пет а млађе од 12 година на задњем сједишту само када дијете сједи на посебном подметачу прилагођеном његовој висини који омогућава употребу безбједносног појаса и када је исправно везано безбједносним појасом, или је исправно везано у безбједносној столици која је за сједиште причвршћена помоћу безбједносног појаса у три тачке везивања или посебним копчама у возилу. Прописана новчана казна за непоштовање наведених одредби износи 40,00 КМ. Едукацију родитеља предвиђена је у суботу, 14.новембра 2009.године на раскрсници улица Булевар Српске војске и Олимпијских побједника у Бања Луци. Позивају се представници медија да присуствују наведеном догађају.

| Бања Лука | Петак, 13. новемабар 2009. | Опширније


Представници Полицијске станице Котор Варош, присутвоваће сједници Форума за безбједност грађана Котор Варош, са предвиђеним следећим дневним редом: - упознавање чланова Форума са почетком реализације пројекта „Рад полиције у мултиетничким срединама“, - анализа стања безбједности на подручју општине Котор Варош за првих девет мјесеци текуће године, - задаци за последњи квартал текуће године са посебним акцентом на предстојеће државне и вјерске празнике, спречавање конзумирања алкохола од стране малољетника и употреба пиротехничких средстава) и - остала актуелна питања. Форум ће се одржати у великој сали Општине Котор Варош, у петак, 13.новембра 2009.године, са почетком у 11:00 часова. Позивају се представници медија да присуствују наведеном догађају.

| Бања Лука | Четвртак, 12. новемабар 2009. | Опширније


Представници Полицијске станице Козарска Дубица, присутвоваће сједници Форума за безбједност грађана Козарске Дубице, са предвиђеним следећим дневним редом: - именовање новог предсједника Форума, - упознавање чланова Форума са значајем Форума у рјешавању проблема на подручју општине Козарска Дубица, - остала актуелна питања. Форум ће се одржати у великој сали Општине Козарска Дубица, у петак, 13.новембра 2009.године, са почетком у 10:00 часова. Позивају се представници медија да присуствују наведеном догађају.  

| Бања Лука | Четвртак, 12. новемабар 2009. | Опширније