Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 28. маја 2010. године општину Козарска Дубица, гдје ће се у 12,30 часова састати са начелником општине Нином Јаузом. Након састанка у општини, министар Чађо и начелник Јуаз ће у 13,30 часова обићи нову локацију за издавање личних докумената која је враћена у простор Полицијске станице Козарска Дубица. Изјаве за новинаре планиране су након обиласка локације за издавање личних докумената у ПС Козарска Дубица.      

| К. Дубица | Четвртак, 27. мај 2010. | Опширније


У циљу спречавања немилих догађаја током и након прослава матура ученика завршних разреда средњих школа, на иницијативу ПС Добој 1, у сриједу 26.05.2010. године у 11,00 часова, у Средњошколском центру у Добоју, биће одржан састанак Актива директора СШЦ. На састанку ће учествовати начелник Сектора полиције ЦЈБ Добој, Драган Продановић и командир ПС Добој 1, Југослав Стевановић. Припадници полицијских станица опште надлежности из састава ЦЈБ Добој, крајем априла и током маја мјесеца ове године извршили су припремне радње како би се обезбиједила достојанствена и сигурна прослава матурских забава. У склопу ових активности остварена је сарадња са директорима и педагозима, а заједно са разредним професорима, ученици су упућени на законом кажњиве радње, посљедице које могу настати усљед конзумирања алкохола, као и начине спречавања евентуалних инцидената. Позивамо новинаре да медијски подрже заједничке активности полиције и образовних установа како би се и овој генерацији матураната омогућила достојанствена прослава завршетка ђачког доба.

| Добој | Уторак, 25. мај 2010. | Опширније


Начелник Центра Горан Зубац ће, данас 25. 05. 2010.године, у 12,00 часова, у згради ЦЈБ Требиње, одржати ванредну конференцију за новинаре. Тема конференције је полицијска акција проведена на подручју ЦЈБ Требиње.

| Требиње | Уторак, 25. мај 2010. | Опширније


Радници Станице јавне безбједности Приједор, позивају власнике регистрованог оружја да до 31. децембра 2010.године изврше замјену оружних листова, како би избјегли законске посљедице и непотребне гужве на шалтерима. Припадници полиције подјелу летака вршиће на локалитету пјешачке зоне у улици Краља Петра Првог Ослободиоца у Приједору, 25.маја 2010.године, са почетком у 12:00 часова Подсјећамо грађане, непоштовање наведених законских рокова као и непоштовање других одредби Закона о оружју и муницији РС, представља прекршај за који се изриче новчана казна у висини од 200,00 до 1200,00 КМ и заштитна мјера одузимања оружја. Позивамо новинске куће и агенције да медијски подрже ову кампању. Изјаву за представнике медија даће руководни радник СЈБ Приједор.  

| Бања Лука | Понедjељак, 24. мај 2010. | Опширније


У циљу превенције саобраћајних несрећа и заштите учесника у саобраћају, МУП РС је у сарадњи са АМС РС израдио флајер под називом „Брзина разара живот“. Приликом реализације акције која ће бити проведена на подручју свих општина које покрива ЦЈБ И.Сарајево у дане 24., 25. и 26. маја, наведени флајери ће бити подијељени већини учесника у саобраћају. Истраживања су показала да се 25% саобраћајних несрећа на путевима РС догоди због неприлагођене брзине условима и стању пута. У 2009. години на путевима Републике Српске у саобраћајним несрећама смртно је страдало 181 лице, док је на подручју ЦЈБ И.Сарајево смртно страдало 25 лица. Позивамо медије да пропрате наведену активност полиције. Изјаве за медије, по договору, даће командири Полицијских станица за безбједност саобраћаја или портпарол Центра.

| И.Сарајево | Понедjељак, 24. мај 2010. | Опширније


Радници Полицијских станица за безбједност саобраћаја ЦЈБ Бања Лука, реализоваће кампању под називом „Брзина разара живот“ коју је Министарство унутрашњих послова РС, између осталих превентивних мјера, организавало и покренуло у циљу превенције саобраћајних несрећа и заштите учесника у саобраћају на путевима Републике Српске. У том контексту, заједно са Ауто мото друштвом РС, МУП РС израдио је пропагандни материјал- флајере, које ће припадници саобраћајне полиције подијелити учесницима у саобраћају. Наиме, током 2009.године, на путевима Републике Српске у саобраћајним несрећама смртно је страдало 181 лице, а узрок 25% саобраћајних несрећа је неприлагођена брзина. У истом периоду, на подручју Центра јавне безбједности Бања Лука укупно је у саобраћајним несрећама настрадало 1790 лица, од којих су 72 смртно, 350 тешко и 1368 лакше повријеђено. Припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја ЦЈБ Бања Лука, наведене флајере подијелиће учесницима у саобраћају током редовне контроле саобраћаја у дане 24.,25. и 26. маја 2010.године. Позивамо новинске куће и агенције да медијски подрже ову кампању.

| Бања Лука | Петак, 21. мај 2010. | Опширније