Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Данас 26.12.2009.године, са почетком у 10,30 часова, у згради ЦЈБ Требиње, начелник ЦЈБ Требиње Горан Зубац даће изјаву за новинаре у вези са јучерашњом запљеном веће количине опојних средстава, лишењем слободе једног лица и документовањем КД Неовлаштена производња и промет опојних средстава.

| Требиње | Субота, 26. децембар 2009. | Опширније


    Републичка управа цивилне заштите сматра потребним упозорити све субјекте од непосредног значаја за заштиту и спасавање од поплава у Републици Српској да одмах предузму превентивне и друге мјере заштите из оквира својих надлежности те законом и плановима прописаних обавеза. У већем дијелу Републике Српске забиљежене су обилније сњежне падавине, па је сходно наведеној прогнози, реално очекивати топљење снијега и пораст нивоа водостаја на водотоцима у Републици Српској и региону. Поводом активности које је Републичка управа цивилне заштите предузела у вези са тим, директор Републичке управе цивилне заштите Милимир Додер данас, 22. децембра 2009. у 14 часова даће изјаву за новинаре у просторијама Слубе министра унутрашњих послова РС (Аднинистративни центар Владе РС, ламела Б, 5 спрат).  

| Бањалука | Уторак, 22. децембар 2009. | Опширније


склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Рад полиције у мултиетничким заједницама“, представници Полицијске станице Србац, организују састанак са представницима вјерских заједница мјесне заједнице Кобаш,општина Србац. Циљ наведене кампање јесте унапређења партнерских односа са конституивним народима, националним мањинама и вјерским заједницама, јачање сарадње, комукације, партнерства и повјерења између полиције и грађана, као и ангажовање свих сегмената и институција друштвене заједнице у побољшању услова свакодневног живота и рада. Имајући у виду да ускоро наступа вријеме новогодишњих и божићних празника, када се у складу са искуствима из претходних година, може очекивати појачана употреба пиротехничких средстава као и незаконита употреба оружја, радници полиције присутне ће упознати са дозвољеним пиротехничким средствима, подсјетити да је употреба пиротехничких средстава на јавном мјесту кажњива Законом, те прецизирати да родитељи, односно старатељи сносе одговорност за поступке малољетника. Наведени састанак одржаће се у просторијама МЗ Кобаш, у уторак, 21. децембра 2009.године, са почетком у 18:00 часова.

| Бања Лука | Понедjељак, 21. децембар 2009. | Опширније


Имајући у виду да ускоро наступа вријеме новогодишњих и божићних празника, када се у складу са искуствима из претходних година, може очекивати појачана употреба пиротехничких средстава и ватреног оружја, а имајући у виду штетност посљедица проистеклих из њихове незаконите употребе, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује акцију чији је циљ да упозори грађане на опасности које пријете од незаконите употребе пиротехничких средстава и оружја. С тим у вези, радници Центра јавне безбједности Бања Лука организовали су краће едукативно предавање како би ученике основне школе,као ризичну групу, упознали са дозвољеним пиротехничким средствима, те подсјетили да не постоји безопасна пиротехника, као и да је употреба пиротехничких средстава на јавном мјесту кажњива Законом. Том приликом, ученицима ће бити подијељен и промотивни материјал – писмени леци са законским консеквенцама и опасностима усљед недозвољене употребе оружја и пиротехничких средстава. Наведена едукација одржаће се у фискултурној сали Основне школе „Свети Сава“ у бањолучком насељу Лауш, у уторак, 22. децембра 2009.године, са почетком у 12:40 часова. Један од циљева наведене акције је и да грађани предстојеће празнике обиљеже у безбједном окружењу, на миран и достојанствен начин. Позивамо заинтересоване медијске куће, ако и све грађане да присуствују овом предавању.

| Бања Лука | Понедjељак, 21. децембар 2009. | Опширније


У склопу реализације пројеката Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Рад полиције у мултиетничким заједницама“ и „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама“, представници Полицијске станице Србац, организују јавну трибину како би подсјетили грађане да je у очувању безбједне заједнице неопходно активно учешће свих чланова друштва. Циљ наведених кампања је унапређења партнерских односа са конституивним народима, националним мањинама и вјерским заједницама, те спречавања криминалног и социјално неприхватљивог понашања код дјеце и омладине и подизања безбједности ученика и наставног особља у школама и непосредној близини школа на што виши ниво. Поред наведених, приоритетни циљеви јесу и јачање сарадње, комукације, партнерства и повјерења између полиције, циљних група и других субјеката, као и ангажовање свих сегмената и институција друштвене заједнице у побољшању услова свакодневног живота и рада. Имајући у виду да ускоро наступа вријеме новогодишњих и божићних празника, када се у складу са искуствима из претходних година, може очекивати појачана употреба пиротехничких средстава као и незаконита употреба оружја, радници полиције присутне ће упознати са дозвољеним пиротехничким средствима, подсјетити да је употреба пиротехничких средстава на јавном мјесту кажњива Законом, те прецизирати да родитељи, односно старатељи сносе одговорност за поступке малољетника. Наведена трибина одржаће се у просторијама Центра за културу, у петак, 18. децембра 2009.године, са почетком у 18:00 часова.

| Бања Лука | Четвртак, 17. децембар 2009. | Опширније


Директор полиције Републике Српске др Урош Пена и шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Лујић одржаће сутра, 17. децембра 2009. године у 9,30 часова у великој сали Министарства унутрашњих послова Републике Српске (Булевар Десанке Максимовић бр.7) у Бањалуци прес конференцију поводом  акција „Радуша“ и „Делфин“. Акције „Радуша“ и „Делфин“ односе се на доказивање неовлаштеног стављања у промет опојних дрога од стране организованих криминалних група на подручју које покрива Центар јавне безбједности Бијељина и Полиција Брчко дистрикта У акцијама учествују припадници Управе криминалистичке полиције РС, центара јавне безбједности Бијељина, Добој, Бањалука и Требиње, Полиције Брчко дистрикта, МУП Херцеговачко-неретванског кантона и Полицијске управе Чапљина.

| Бањалука | Сриједа, 16. децембар 2009. | Опширније