Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Поводом обиљежавања Крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Светог Архангела Михајла“, представници ЦЈБ Бања Лука у сједишту као и свих организационих јединица са регије, у недељу, 21.новембра 2010.године, положиће вијенце на Спомен плоче, те запалити свијеће у част погинулих припадника полиције, а ломљењем славског колача и скромним ручком обиљежити Крсну славу.  Традиционални спортски турнир у малом фудбалу ове године је у организацији ПС Козарска Дубица. Своје учешће на овом турниру потврдило је 10 екипа са подручја Бања Луке, Приједора, Новог Града, Костајнице, Љубије, Оштре Луке и Козарске Дубице. За  три првопласиране екипе припремљени су пехари, а  за остале учеснике захвалнице на учешћу.  Турнир ће започети  данас, 19. новембра 2010. године, у 08:30 часова.

| Бања Лука | Петак, 19. новембар 2010. | Опширније


    Министарство унутрашњих послова Републике Српске славу Светог Архангела Михаила обиљежиће у недјељу, 21. новембра 2010. године у Источном Сарајеву сљедећим активностима:   10,30 часова  -  у цркви Светог Василија Острошког на Вељинама биће служен парастос                             страдалим припадницима МУП РС;   11,15 часова   - министар унутрашњих послова Станислав Чађо отвориће нове просторије                            Полицијске станице Источно Сарајево (Улица Стефана Немаље 13,  И.                            Ново Сарајево);   12,00 часова   - у ресторану „Кула“ биће организован пријем за званице на којем ће                             министар Чађо уручити сребрени знак Полиције РС општинама                             Приједор, Нови Град и Источно Ново Сарајево, а том приликом биће                             промовисани и припадници МУП РС који су постигли изузетне резултате                             у раду.          Изјаве за новинаре планиране су у 11,30 часова, након отварања Полиције Станице Ново Сарајево.            

| И.Сарајево | Петак, 19. новембар 2010. | Опширније


    У оквиру програма обиљежавања славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Светог Архангела Михаила, сутра, 19. новембра 2010. године у 10 часова у амфитеатру Управе за полицијско образовање одржаће се научни скуп   „Методологија изградње система интегритета у институцијама на сузбијању корупције“.      Научни скуп отвориће министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, а учесницима ће се поздравним ријечима обратити и директор полиције РС Гојко Васић, начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман и замјеник директора Дирекције за координацију полицијских тијела др Урош Пена.      Савјетовање ће имати задатак да кроз презентацију научних и стручних радова из области криминалистичких, полицијско-безбједносних, правних, социолошких и других области, освијетли и анализира актуелни ниво система интегритета, квалитет и ефикасност борбе против корупције.      Изјаве за новинаре планиране су у 10,30 часова (Булевар Војводе Живојина Мишића 10А, Бањалука).    

| Бањалука | Четвртак, 18. новембар 2010. | Опширније


У склопу реализације пројекта ЦЈБ Бања Лука под називом: „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама“ припадници свих Полицијских станица на подручју нашег Центра са почетком нове школске 2010/11. године настављају са едукацијом ученика, наставног особља и родитеља.     Полицијски службеници одржаће предавање за наставно особље и родитеље ученика на теме: Превенција малољетничке делинквенције (превенција насиља на школским приредбама, малољетници и јавни ред и мир, малољетници и оружје, малољетници и коцкање, те заштита од деликвентног понашања); Превенција вршњачког насиља међу дјецом; Превенција злоупотребе дуванских производа, дрога и алкохола и Превенција злостављања путем Интернета са акцентом на мрежу Facebook, педофилију и друге опасности којима су дјеца и млади изложени на Интеренту и другим глобалним информационим мрежама, и то   -          у средњој „Електро-техничкој школи“ у Јеврејској улици у Бања Луци, данас, 17.новембра, са почетком у 18:30 часова и -          у Основној школи „Лазар Ђукић“ у Рибнику, сутра 18.новембра 2010.године, са почетком у 12:00 часова.   Позивамо медијске куће да својим радио, телевизијским и писаним прилозима подрже едуковање родитеља и наставног особља у циљу идентификовања делинквентног и предделинквентног  понашања младих, како би реакција на исто била благовремена и ефективна.

| Бања Лука | Сриједа, 17. новембар 2010. | Опширније


Поводом обиљежавања Крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Светог Архангела Михаила, Центар јавне безбједности Добој организује  Турнир у малом фудбалу, на коме ће учествовати 16 фудбалских екипа: 15 екипа из састава организационих јединица Центра и једна екипа  припадника ЛОТ - тима. Турнир ће се одржати у Спортској дворани у Доњем Жабару, у СРИЈЕДУ 17. новембра 2010. године са почетком у 08,00 часова. Начелник ЦЈБ Добој, Тихомир Нарић, уручиће пехаре првопласироној, другопласираној и трећепласираној екипи, најбољем играчу, стрелцу и голману, а свим екипама биће уручене захвалнице за учешће на Турниру. Турнир ће отворити помоћник начелника ЦЈБ Добој, Миро Дуспара. Отварању и затварању Турнира присуствоваће  начелници општина са представницима органа локалне власти из  Доњег Жабара, Пелагићева и Шамца              Позивамо представнике медија да пропрате наша спортска дружења.

| Добој | Сриједа, 17. новембар 2010. | Опширније


Министарство унутрашњих послова Републике Српске уз подршку Програма Уједињених нација за развој (регионалног пројекта Центра за контролу малокалибарског и лаког наоружања за југоисточну и источну Европу -СЕЕСАЦ) организује сутра, 17. новембра 2010. године у 11 часова у малој сали Народне скупштине Републике Српске представљање Извјештаја  „Успостављање мреже жена  полицајаца  у југоисточној Европи“.      Скуп који ће окупити представнице МУП РС, МУП Србије, МУП ФБиХ, Британске асоцијације жена у полицији, Владе РС, Народне скупштине РС, Џендер центра Владе РС, Омбудсмана за дјецу РС, СЕЕСАЦ, ЕУПМ и УНДП, отвориће министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо.       Сниматељи ће моћи да забиљеже почетак презентације, а изјаве за новинаре планиране су у 11,45 часова.      

| Бањалука | Уторак, 16. новембар 2010. | Опширније