Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 12. августа 2010. године општину Дервента, гдје ће у 13,30 часова обићи нову локацију за издавање личних докумената која је смјештена у Полицијској станици Дервента. Изјаве за новинаре планиране су након обиласка локације за издавање личних докумената.    

| Дервента | Сриједа, 11. август 2010. | Опширније


У Малој сали Центра јавне безбједности Бања Лука одржаће се ванредна конференција за представнике медија, на којој ће замјеник начелника Центра гдин. Жељко Домазет дати саопштење поводом:- остварених резултата акције кодног назива «Фокус» усмјерене на превенцију злоупотребе опојних дрога. Наведена конференција одржаће се данас, 06. августа 2010. године, са почетком у 14:30 часова.Позивају се представници медија да присуствују наведеној конференцији.

| Бања Лука | Петак, 06. август 2010. | Опширније


Мисија Европске полиције у БиХ у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске организује сутра, 7. августа 2010. године у периоду од 11 до 16 часова мини ауто-школу за дјецу на простору кошаркашког терена воденог парка „Аквана“ у Бањалуци.У оквиру програма мини ауто-школе, дјеца ће имати прилику да уз вожњу аутића на полигону науче основе саобраћајне културе.    

| Бањалука | Петак, 06. август 2010. | Опширније


У склопу реализације  кампање Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Возите опрезно – љетујте безбрижно“, коју је подржала и Полицијска мисија ЕУ у БиХ, припадници ЦЈБ Бања Лука ће у наредним данима, током редовне контроле учесника у саобраћају, истима подијелити промотивни материјал-летке који садрже корисне савјете за безбједну вожњу и упозорења за одговорно понашање према другим учесницима у саобраћају.   Ова превентивна акција има за циљ да се грађани, који се спремају на годишње одморе, упозоре на опрезну вожњу како не би угрозили свој, али ни животе других учесника у саобраћају.   Леци садрже конкретна упозорења на најризичније ситуације у саобраћају које представљају нејчећше узрочнике саобраћајних несрећа, као што су брзина кретања, поштовање свјетлосних саобраћајних знакова, кориштење мобилног телефона приликом вожње, вожња под утицајем алкохола и психотропних супстаци, до нужности поштовања права и заштите пјешака и дјеце у саобраћају. На путевима који су у надлежности нашег Центра, током првих шест мјесец текуће године, евидентирано је 2 420 саобраћајних незгода  или смањење од 6,5% у односу на исти период претходне године. Од наведеног броја саобраћајних незгода 28 је са погинулим, 106 са тешко и 352 са лакше повријеђеним лицима, као и 1934 са материјалном штетом. Саобраћајне незгоде са погинулим лицима су у паду за 20% у односу на упоредни период, са тешко повријеђеним лицима за 20,3%, а са лакше повријеђеним лицима за 11,8%, док је број саобраћајних незгода са материјалном штетом у паду за 4,3%. Укупно је у саобраћајним незгодама настрадало 715 лица, од којих је 32 смртно страдало, 124 тешко и 559 лакше повријеђено.   Подјелу наведених летака извршиће припадници свих Полицијских станица за безбједност саобраћаја на подручју ЦЈБ Бања Лука, сутра 05.08.2010.године, у временским интервалима од 09:00-11:00 и 11:00-13:00 часова на већини путних праваца гдје је у љетном периоду повећана фреквенција саобраћаја, док ће припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка то извршити и на граничном прелазу у Градишци.   Подјели летака присуствоваће и руководни радници који ће се обратити заинтересованим медијским кућама.  

| Бања Лука | Сриједа, 04. август 2010. | Опширније


    Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо примиће сутра, 4. августа 2010. године у 11 часова аустријског полицијског аташеа у БиХ Отавиа Ботекиа, аустријског полицијског аташеа у Србији Арно Хутера и аустријског полицијског аташеа у Словенији Томас Пепера. Тема састанка је реализација Конвенције о полицијској сарадњи у југоисточној Европи. Изјаве за новинаре планиране су у 12 часова (Служба министра, 5 спрат, ламела Б Административни центар Владе РС).  

| Бањалука | Уторак, 03. август 2010. | Опширније


            У склопу акције коју МУП РС, у сарадњи са ЕУПМ-ом, проводи под називом „Возите опрезно – љетујте безбрижно“, припадници полицијских станица за безбједност саобраћаја из састава ЦЈБ Добој, током редовне контроле саобраћаја, возачима ће у наредном периоду дјелити летке који садрже корисне савјете за безбједну вожњу и упозорења за одговорно понашање према другим учесницима у саобраћају.             У оквиру ове акције и припадници Полицијске станице Брод, сутра од 10,00 часова, на граничном прелазу у Броду, дијелиће летке возачима који се крећу овим путним правцем и гдје је у љетном периоду повећана фреквенција соабраћаја.               Припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој, сутра 30.јула од 10,00 часова, током редовне контроле саобраћаја, возачима ће дијелити летке на дијелу магистралног пута М-17 у насељу Вила, општина Добој.             Позивамо новинаре да медијски пропрате и подрже ову акцију МУП-а Републике Српке. Изјаву за медије, на наведеној локацији,  даће командир Полицисјке станице за безбједност саобраћаја Добој, Драган Сушић.

| Добој | Четвртак, 29. јул 2010. | Опширније