Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


    Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује сутра, 12. маја 2010. у 9,15 часова у конференцијској сали Административног центра Владе РС дводневни семинар „Модели цивилне заштите у Европској унији“. Семинар ће окупити предствнике цивилне заштите у Републици Српској, ФБиХ, ватрогасних јединица, као и представнике МУП РС, МУП ФБиХ и Министарства безбједности БиХ.    Стручњаци из Њемачке, Пољске, Велике Британије, Чешке Републике, Италије и Француске говориће о ЕУ закнодавству у области цивилне заштите и утицају на земље чланице, моделима оргаизације цивилне заштите у одређеним земљама ЕУ, ангажовању заједнице у питањима цивилне заштите, као и о значају међународне сарадње. Прес конференција одржаће се у 10 часова у Прес центру Владе РС.

| Бањалука | Уторак, 11. мај 2010. | Опширније


У част Дана Европе, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује у уторак 4. маја 2010. године у 13,00 часова у Музичком павиљону у парку Петар Кочић у Бања Луци традиционални коктел и дружење са представницима дипломатско-конзуларних представништава, ЕУПМ, као и представницима медијских кућа у Бањалуци. Изјаве за новинаре планиране су у 13,30 часова.

| Бањалука | Понедjељак, 03. мај 2010. | Опширније


Ученици деветих разреда Основне школе „Вук Караџић“ посјетиће данас, 30. априла у 10,15 часова Управу за полицијско образовање (Булевар Живојина Мишића бр.10), гдје ће за њих бити изведена показна вјежба, као и предавање о томе шта све подразумјева посао једног полицајца. Изјаве за новинаре планиране су у 11 часова.  

| Бањалука | Петак, 30. април 2010. | Опширније


У циљу превенције саобраћајних несрећа на путевима РС, МУП РС у сарадњи са АМС РС, израдио је флајер под називом „Заштита младих возача“, посебно мотоциклиста. Пропагандним материјалом који ће бити подијељен већини учесника у саобраћају, жели се скренути пажња на понашање мотоциклиста, најчешће грешке у саобраћају које они праве, те обавезу ношења заштитне кациге. Због непоштивања саобраћајних правила и прописа возачи мотоцикла, лаких мотоцикла и бицикла са мототом често узрокују саобраћајне несреће, угрожавају властите животе али и животе осталих учесника у саобраћају. У току 2009. године, на путевима Републике Српске погинуло је седам возача мотоцикла, тешко је повријеђено 54 возача мотоцикла, а 96 је лакше повријеђено. На основу статистичких показатеља, најчешће грешке које праве мотоциклисти су неприлагођена брзина, непрописно претицање, непрописно кретање на путу, непоштивање првенства пролаза као и друге непрописне радње у саобраћају. Велики број саобраћајних несрећа са смртним исходом изазвали су возачи мотоцикла под дејством алкохола и вожњом неприлагођеном брзином. Новчана казна у износу од 40 до 50 КМ предвиђена је за возаче мотоцикла који не носе заштитну кацигу, те 100 КМ за возаче који у саобраћају на путу управљају моторним возилом прије стицања законског права. Припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја ЦЈБ И.Сарајево, дана 29. и 30.04. ове године, вршиће подјелу наведеног материјала већини учесника у саобраћају, поготово возачима мотоцикла. Позивамо медије да у договору са портпаролом пропрате наведене активности.

| И.Сарајево | Четвртак, 29. април 2010. | Опширније


Сутра 30.04.2010.године, у 11,00 часова, у сали за састанке ЦЈБ Требиње, одржаће се редовна конференција за новинаре. На конференцији за новинаре ће начелник Центра Горан Зубац, начелник Сектора полиције Жељко Ђоговић и начелник Сектора крим. полиције Сладо Нинковић презентовати Извјештај о раду Центра за период јануар-март 2010.године и приоритете рада у наредном периоду.

| Требиње | Четвртак, 29. април 2010. | Опширније


С циљем превенције саобраћајних несрећа на путевима Републике Српске, у сарадњи МУП-а РС и АМС РС, израђен је флајер под називом «Млади возачи», који ће припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја Требиње и Гацко, на подручју ЦЈБ Требиње, у наредна два дана, односно 29 и 30.04.2010.године, дијелити учесницима у саобраћају. Акценат ове активности је усмјерен на заштиту младих возача, посебно мотоциклиста. У наведеном флајеру наведни су - услови за управљање бициклима са мотором, лаким мотоциклима и мотоциклима - најчешће грешке у саобраћају које праве возачи бицикла са мотором и мотоцикла - обавеза ношења кациге и казне за непоштовање ове обавезе. Према статистичким подацима ЦЈБ Требиње, на подручју ЦЈБ Требиње, у 2009.години, у саобраћајним незгодама учествовала су укупно 823 возила од чега 17 мотоцикла. Није било погинулих возача мотоцикла, два возача мотоцикла су задобили теже тјелесне повреде и четири лаке тјелесне повреде.  

| Требиње | Сриједа, 28. април 2010. | Опширније