Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


С обзиром да се ближи почетак нове школске године, у циљу превенције саобраћајних несрећа и заштите учесника у саобраћају (поготово дјеце предшколског и раношколског узраста), Управа полиције МУП-а РС у сарадњи са АМС РС,  израдила је пропагандни материјал намијењен  возачима, ученицима и родитељима. Циљ ове акције, која ће се проводити током мјесеца септембра на подручју цијеле Републике Српске, је да се заштите све структуре учесника у саобраћају (превасходно дјеца школског узраста) и подигне безбједност саобраћаја на што већи ниво. Полицијске активности огледаће се у појачаном раду и присуству полиције у урбаним зонама и близини школских објеката. Осим тога, ова републичка акција подразумијева и организовање предавања  у школама на тему безбједног и правилног учешћа пјешака у саобраћају, за све млађе категорије ученика. У оквиру кампање израђене су и три врсте летака намијењене возачима, ученицима и родитељима којима се указује на опрезну вожњу, поштивање саобраћајних прописа, те одговорност родитеља да укажу својој дјеци на разне опасне ситуације у саобраћају. Припадници полиције ће у сарадњи са АМД,  наведене летке дијелити првог дана нове школске године (понедјељак, 06. септембар, од 07,00 сати), већини возача, ученика, родитеља и наставника, са циљем заштите најмлађих учесника у саобраћају, те подизања безбједности саобраћаја на што већи ниво.   Позивамо медије да пропрате ову акцију и активности полиције која ће наведеног дана бити присутна у близини већине школа на подручју ЦЈБ И.Сарајево. Изјаве договорити са командирима Полицијских станица за безбједност саобраћаја или портпаролом.    

| И.Сарајево | Петак, 03. септембар 2010. | Опширније


     Управу за полицијско образовање Министарства унутрашњих послова Републике Српске сутра, 2.септембра 2010. године у 11 часова посјетиће предсједник Републике Српске академик Рајко Кузмановић.         Овом приликом, начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман уручиће  плакету предсједнику Кузмановићу у знак захвалности на подршци коју је пружио Високој школи унутрашњих послова, а предсједник Кузмановић одржаће и предавање за студенте Високе школе .       Протокол посјете:   11,00-11,05 –  студенти Високе школе унтурашњих послова предаће рапорт                          предсједнику 11,10-11,25 –  обилазак просторија Управе (библиотекa, кабинет наоружања и                          школска полицијска станица) 11,30-11,40 –  начелник Управе за полицијско образовање др Миле Шикман уручиће                           плакету предсједнику 11,40-12,25 –   предавање предсједника студентима Високе школе 12,30–12,45 -   изјаве за медије (испред улаза у Управу за полицијско образовање). НАПОМЕНА: Сниматељи ће имати прилику да забиљеже све наведене активности Предсједника РС приликом посјете Управи за полицјско образовање (Булевар Војводе Живојина Мишића 10А)   

| Бањалука | Сриједа, 01. септембар 2010. | Опширније


  У Центру за културу и информисање у Фочи 1. септембра ове године у 12,00 сати, биће одржан Форум за безбједност локалне заједнице на коме ће осим начелника Станице јавне безбједности Фоча Раденка Васиљевића и других предтавника полиције, присуствовати  и предсједник Форума, предсједници МЗ, те представници општине, политичких партија и образовних институција. Дневни ред: -информација о стању безбједности на подручју општине Фоча -превентивне активности уочи избора -текућа питања             Позивамо медије да пропрате наведени Форум.

| Фоча | Уторак, 31. август 2010. | Опширније


Дана 30.08.2010.године, са почетком у 12,00 часова, у просторијама ПС Берковићи одржат ће се састанак Форума за безбједност грађана.   Дневни ред: -         усвајање Записника са прошлог састанка; -         упознавање чланова Форума са стањем безбједности на подручју општине Берковићи у току првих шест мјесеци ове године и  кампањама ПС Берковићи проведеним у склопу пројекта „Рад полиције у заједници“  током ове године; -         разно.   Позивамо медије да пропрате наведене активности.  

| Требиње | Петак, 27. август 2010. | Опширније


Начелник ЦЈБ Бања Лука Дарко Ћулум са сарадницима састаће се са Петером Шорером- директором пројекта „Рад полиције у заједници“ швицарске агенције за развој и сарадњу, сутра, 26. августа 2010. године у 08:30 часова, након чега ће услиједити отварање реновираних просторија у Полицијским станицама Бања Лука Центар, Обилићево и Приједор и опремљеног кабинета Управе за полицијско образовање Бања Лука. Том приликом, услиједиће и уручење захвалнице Министарства унутрашњих послова РС гдину. Шореру поводом уручених донаторских средстава.   Изјаве за новинаре предвиђене су у 10 часова у Малој сали ЦЈБ Бања Лука. 

| Бања Лука | Сриједа, 25. август 2010. | Опширније


 Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће данас, 20. августа 2010. године општину Фоча, гдје ће у 12,00 часова обићи Станицу јавне безбједности Фоча.        Планиране су изјаве за новинаре.  

| Фоча | Петак, 20. август 2010. | Опширније