Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


       Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо отпутовао је данас у осмодневну посјету Сједињеним Америчким Државама гдје ће одржати предавање на Институту за свјетску политику у Вашингтону на тему „Борба против организованог криминала и тероризма у постконфликтним друштвима са нагласком на БиХ и РС“.      У оквиру посјете САД, министар Чађо ће учествовати као панелиста на тродневној Шестој конференцији “Изазов суверенитета“ (The Sixth Sovereign Challenge Conference) која се одржава у Ел Пасу у Тексасу.      Шеста конференција „Изазов суверенитета“посвећена је питању безбједности граница, сузбијању међународних путева дроге и миграцијама.   

| Вашингтон/Ел Пасо | Уторак, 02. новембар 2010. | Опширније


      Директор полиције Републике Српске Гојко Васић и комесар Мисије европске полиције у БиХ (ЕУПМ) Стефан Фелер отовориће сутра, 2. новембра 2010. године семинар „Борба против тероризма“ који ће се одржати у просторијама Управе за полицијско образовање МУП РС.        Дводневни семинар који Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује у сарадњи са TAIEX (Техничким иструментом за едукацију и размјену информација Европске комисије), окупиће представнике агенција за провођење закона и тужилаштава у земљи, те представнике ЕУПМ, ИЦИТАП-а, OСЦЕ-а, Канцеларије Европске уније и амбасаде САД у Бањалуци.        Неке од тема о којима ће бити говора на овом скупу су: имплементација законодавства Европске уније за борбу против тероризма, међународна сарадња и размјена информација, истраге и кривично гоњење терористичких дјела, као и како се ефикасно супроставити тероризму и др.        Изјаве за новинаре планиране су у 10 часова у згради Управе за полицијско образовање (Булевар Војводе Живојина Мишића 10А, Бањалука).  

| Бањалука | Понедjељак, 01. новембар 2010. | Опширније


У склопу реализације пројекта ЦЈБ Бања Лука под називом: „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама“ припадници свих Полицијских станица на подручју нашег Центра са почетком нове школске 2010/11. године настављају са едукацијом ученика, наставног особља и родитеља.     У Основној школи „Немања Влатковић“ и Средњошпколском Центру „Петар Кочић“ у Шипову, данас 25. и сутра 26.октобра 2010.године, полицијски службеници започеће  са предавањима на теме:   Превенција малољетничке делинквенције (превенција насиља на школским приредбама, малољетници и јавни ред и мир, малољетници и оружје, малољетници и коцкање, те заштита од деликвентног понашања); Превенција вршњачког насиља међу дјецом; Превенција злоупотребе дуванских производа, дрога и алкохола и Превенција злостављања путем Интернета са акцентом на мрежу Facebook, педофилију и друге опасности којима су дјеца и млади изложени на Интеренту и другим глобалним информационим мрежама.   Позивамо медијске куће да својим радио, телевизијским и писаним прилозима подрже едуковање младих и активно учествују у анимирњу грађана и јавности поводом циљане превенцији малољетничке делинквенције и предделиквентног понашања младих. Детљаније информације и изјаве о поменутим активностима медијске куће могу добити од замјеника командира Полицијске станице Шипово.

| Бања Лука | Уторак, 26. октобар 2010. | Опширније


 Обавјештавамо Вас да ће се дана 27.10.2010. године (сриједа), са почетком у 12,00 сати, у сједишту Центра јавне безбједности у Палама, одржати редовна пресс-конференција, на којој ће бити презентован  Извјештај о раду Центра за протеклих девет мјесеци ове године.   Позивамо  медије да пропрате наведени догађај.

| И.Сарајево | Уторак, 26. октобар 2010. | Опширније


 Обавјештавамо медије да ће се, у уторак,  26.октобра, са почетком у 11,00 часова, у сали за састанке Центра у сједишту, одржати редовна конференција ЦЈБ Требиње. На конференцији ће Драган Носовић- замјеник начелника Центра, Сладо Нинковић-начелник Сектора криминалистичке полиције и Жељко Ђоговић- начелник Сектора полиције, презентовати активности и резулатате рада из области  јавног реда и мира, безбједности саобраћаја и спречавања и сузбијања криминалитета, за период јануар - септембар 2010.године. Позивамо представнике медија да присуствују конференцији.

| Требиње | Понедjељак, 25. октобар 2010. | Опширније


проводи МУП РС у сарадњи са АМС РС, припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја ЦЈБ Источно Сарајево, данас ће вршити подјелу летака већини учесника у саобраћају, а нарочито возачима трактора и пољопривредних машина. Приликом извођења ове превентивне акције, представници АМД ће вршити замјену неисправних сијалица на возилима као и подјелу одређеног броја жутих ротационих свјетала чија употреба је обавезна за вријеме вожње трактора на јавном путу.             Подјела летака данас ће се вршити према сљедећем распореду: Источно Сарајево . магистрални пут М-18 Сарајево-Фоча, у мјесту Кула од 12,00 до 14,00 часова Соколац – Цмиљева Стијена – Подроманија од 11,00 до 13,00 часова и у мјесту Ковањ од 13,00 до 15,00 часова Фоча – магистрални пут М-20 Фоча – Устиколина од 10,00 до 12,00 часова и Вишеград – Улица Војводе Степе од 12,00 до 14,00 часова Позивамо медије да пропрате ову акцију. За све детаљније информације обратити се командирима ПС за БС.

| И.Сарајево | Петак, 22. октобар 2010. | Опширније