Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


 Обавјештавамо медије да ће се, у уторак,  26.октобра, са почетком у 11,00 часова, у сали за састанке Центра у сједишту, одржати редовна конференција ЦЈБ Требиње. На конференцији ће Драган Носовић- замјеник начелника Центра, Сладо Нинковић-начелник Сектора криминалистичке полиције и Жељко Ђоговић- начелник Сектора полиције, презентовати активности и резулатате рада из области  јавног реда и мира, безбједности саобраћаја и спречавања и сузбијања криминалитета, за период јануар - септембар 2010.године. Позивамо представнике медија да присуствују конференцији.

| Требиње | Понедjељак, 25. октобар 2010. | Опширније


проводи МУП РС у сарадњи са АМС РС, припадници Полицијских станица за безбједност саобраћаја ЦЈБ Источно Сарајево, данас ће вршити подјелу летака већини учесника у саобраћају, а нарочито возачима трактора и пољопривредних машина. Приликом извођења ове превентивне акције, представници АМД ће вршити замјену неисправних сијалица на возилима као и подјелу одређеног броја жутих ротационих свјетала чија употреба је обавезна за вријеме вожње трактора на јавном путу.             Подјела летака данас ће се вршити према сљедећем распореду: Источно Сарајево . магистрални пут М-18 Сарајево-Фоча, у мјесту Кула од 12,00 до 14,00 часова Соколац – Цмиљева Стијена – Подроманија од 11,00 до 13,00 часова и у мјесту Ковањ од 13,00 до 15,00 часова Фоча – магистрални пут М-20 Фоча – Устиколина од 10,00 до 12,00 часова и Вишеград – Улица Војводе Степе од 12,00 до 14,00 часова Позивамо медије да пропрате ову акцију. За све детаљније информације обратити се командирима ПС за БС.

| И.Сарајево | Петак, 22. октобар 2010. | Опширније


Начелник центра јавне безбједности Требиње Горан Зубац одржаће данас 22.10.2010. године ванредну конференцију за новинаре, а везано за акцију                 „Мрежа“ који су спровели припадници Полиције РС и у којој је одузета већа количина опојне дроге „Сканк“.   Конференција ће бити одржана у просторијама ЦЈБ Требиње са почетком у 11: 30 часова.  

| Требиње | Петак, 22. октобар 2010. | Опширније


У Великој сали Центра јавне безбједности Бања Лука, одржаће се редовна конференција за представнике медија, на којој ће начелник центра гдин. Дарко Ћулум са сарадницима презентовати деветомјесечне резултате рада.   Наведена конференција одржаће се у четвртак, 21. октобра 2010. године, са почетком у 12:00 часова.   Позивају се представници медија да присуствују наведеној конференцији.

| Бања Лука | Сриједа, 20. октобар 2010. | Опширније


Радници Полицијских станица за безбједност саобраћаја ЦЈБ Бања Лука, у сарадњи са локалним представницима Ауто мото друштва Републике Српске, сутра и прекосутра, 21. 22.октобра 2010.године, реализоваће кампању под називом: «Возачи трактора учествујте безбједно у саобраћају“, како би превентивно дјеловали на побољшање стања безбједности у саобраћају.   Наиме, током девет мјесеци 2010.године на путевима који су у надлежности ЦЈБ Бања Лука евидентирано је 49 саобраћајних незгода у којима су учествовали трактори, од чега 3 незгоде са погинулим лицима, 7 са тешко, 10 са лакше повријеђеним лицима и 29 незгода са материјалном штетом.   Полиција и АМД Републике Српске сматра да  да су возачи трактора учесници у саобраћају којима је неопходно посветити одређену пажњу у правцу њихове додатне едукације, те ће у склопу традиционалне наведене кампање, учесницима у саобраћају, а посебно возачима трактора и пољопривредних машина, бити подијељен писмени пропагандни материјал са акцентом на спречавање саобраћајних несрећа и заштиту учесника у саобраћају, а представници АМД ће вршити и замјену неисправних сијалица на возилима.   Ова кампања биће пропраћена и подјелом жутих ротационих свејтала возачима трактора како би их подсјетили да од 22.децембра 2010.године ступа на снагу законска обавеза употребе жутих ротационих свјетала за вријеме вожње трактора.   Позивамо медијске куће да својим прилозим подрже ову акцију и на тај начин допринесу побољшању безбједности учесника у саобраћају. За све детаљније информације око локација полицијских патрола и припадника АМД, медијске куће могу добити од командира надлежних ПС за безбједност саобраћаја.

| Бања Лука | Сриједа, 20. октобар 2010. | Опширније


              МУП РС ће, 21. и 22.октобра, у сарадњи са АМС РС спроводити превентивну акцију према возачима трактора. У ту сврху израђени су и леци под називом „Возачи трактора учествујте безбједно у саобраћају“ у којима су, на сликовит начин, дати савјети возачима трактора о поступању у саобраћају.                 У четвртак и петак, 21. и 22.октобра, у сарадњи са АМД Хецеговина, ПС за БС Требиње, ПС за БС Гацко, ПС Билећа и ПС Невесиње, проводит ће сљедеће превентивне активности: -          подјела летака возачима трактора; -          контрола  техничке исправности трактора; -          контрола свјетлосне сигнализације  на тракторима и прикључним возилима; -           указивање на законску обавезу, која ће се примјењивати од 14.12.2010.године, да на тракторима, за вријеме вожње по јавном путу, морају бити упаљена жута ротациона свјетла.   Полицијски службеници ПС за БС Требиње ће, наведене активности, спроводити на подручју општине Требиње, у Поповом пољу и Петровом пољу, у времену од 08,00 до 10,00 часова.   Полицијски службеници ПС за БС Гацко ће, наведене активности, спроводити на подручју општине Гацко,   и то: - у четвртак, 21.октобра,  на магистралном пути М-6/1, у мјесту Грачаница, у времену од 08,00 до 10,00 часова,   -у петак, 22.октобра, на магистралном путу М-20, у мјестима Врбица и Автовац, у времену од 09,00  до 11,00 часова.   Полицијски службеници ПС Невесиње ће, наведене активности, спроводити на подручју општине Невесиње, и то: -          у четвртак, 21.октобра, на регионалном путу Р-435, у мјестима Бојишта, Жиљево и Оџак, у времену од 08,00 до 12,00 часова, -           у петак, 22.октобра, на регионалном путу Р-435, у мјестима Бојишта, Жиљево и Оџак, у времену од 08,00 до 10,00 часова.   Полицијски службеници ПС Билећа ће, наведене активности, спроводити на  ширем  градском подручју, и то: - у четвртак, 21.октобра, у времену  од 11,00 до 12,00 часова, -  у петак, 22.октобра, у времену  од 11,00 до 12,00 часова.  У периоду јануар – септембар 2010.године, у саобраћајним незгодама на подручју Центра јавне безбједности Требиње учествовале су четири пољопривредне радне машине, у којима је један возач трактора задобио тешке тјелесне повреде.

| Требиње | Сриједа, 20. октобар 2010. | Опширније