Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


У циљу побољшања стања безбједности саобраћаја на путевима, превенције саобраћајних несрећа и заштите свих учесника у саобраћају, МУП РС је у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске израдило флајере под називом „Возачи трактора учествујте безбједно у саобраћају“, који су првенствено намјењени возачима трактора и пољопривредних машина, јер су они једна од циљних група учесника у саобраћају којој је потребно посветити одређену пажњу у правцу њихове едукације. Имајући у виду да се у овом периоду године, због пољопривредних радова на путевима, креће већи број трактора и пољопривредних машина за које је контролом саобраћаја утврђено да су неадекватно обиљежени и да њима управљају и нестручна лица, те да није риједак случај да се превоз терета врши ван габарита возила или се на блатобранима трактора превози више лица, чиме се угрожава безбједност учесника у саобраћају. Током ове акције, која има превентивно-безбједносни карактер и која ће се проводити 21. 22. и 23. октобра 2009. године, припадници надлежних полицијских станица из састава ЦЈБ Добој дистрибуираће флајере на регионалним, локалним и некатегорисаним путевима, на којима је присутно веће кретање трактора и пољопривредних машина. Позивамо представнике медија да пропрате акцију ЦЈБ Добој на сљедећим локацијама: - На региналном путу Р-465 у Костајници, општина Добој, 21.10.2009. године у 11,00 часова: - На локалном путу у мјесту Укриници, општина Теслић, 21.10.2009. године у 10,00 часова; - На локалном путу у мјесту Лијешће, општина Брод, 21.10.2009. године у 10,00 часова - На регионалном путу Р-462 у Црквини, општина Шамац, 21.10.2009. године у 10,00 часова - У Книнској улици у Дервенти, 22.09.2009. године у 09,00 часова - На локалном путу у мјесту Скугрић, општина Модрича, 22.10.2009. године у 10,00 часова  

| Добој | Уторак, 20. октобар 2009. | Опширније


Центар јавне безбједности Добој организује Конференцију за новинаре на којој ће начелник Центра, Тихомир Нарић, презентовати активности и резултате ЦЈБ Добој остварене за девет мјесеци текуће године, као и приоритетне задатке Центра у наредном периоду. Конференција ће се одржати у згради Центра у сриједу 21. октобра 2009. године у 10,00 часова. Позивамо представнике медије да присуствују Конференцији ЦЈБ Добој.

| Добој | Уторак, 20. октобар 2009. | Опширније


У просторијама Центра јавне безбједности Бања Лука, дана 21.10.2009.године, са почетком у 11:30 часова, одржаће се редовна конференција за представнике медија, на којој ће начелник центра Зоран Станишљевић, презентовати деветомјесечне резултате рада. Позивају се представници медија да присуствују наведеној конференцији.

| Бања Лука | Уторак, 20. октобар 2009. | Опширније


На иницијативу припадника Полицијске станице Гацко, сутра 20.10.2009.године, са почетком у 11,00 часова, у сали СО Гацко, одржаће се састанак Форума за безбједност заједнице Гацко. Тем састанка је «превентивно дјеловање на спречавању и сузбијању малољетничке делинквенције». Предложен је дневни ред: Анализа уочених безбједносних појава угрожавања код школске дјеце као идентификовани проблем у заједници; - рангирање наведеног проблема по приоритетима - идентификовање могућих узрока тих проблема - метод и начин рјешавања - партнери који ће учествовати у рјешавању проблема Изјаве за медије планиране су након састанка.

| Требиње | Понедjељак, 19. октобар 2009. | Опширније


      Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо састаће се сутра, 15. октобра 2009. године у 16 часова са амбасадором Савезне Републике Њемачке Јоакимом Шмитом (Jochim Schmidt).         Састанак ће бити одржан у просторијама Службе министра (Административни центар Владе Републике Српске, ламела Б, 5 спрат). Сниматељи ће моћи да забиљеже почетак састанка, а изјаве за новинаре планиране су у 16,30 часова.    

| Бањалука | Сриједа, 14. октобар 2009. | Опширније


У склопу реализације пројекта „Рад полиције у мултиетничким срединама“, који има за циљ развој добрих међуетничких односа, те промовисање и интеграцију мањина у свакодневне животне токове, дана 14.10.2009. године, у 11,00 сати, у просторијама Ловачког дома, у мјесту Мајдани, општина Пале, припадници Сектора униформисане полиције ЦЈБ И.Сарајево те ПС Пале, одржаће састанак са грађанима повратницима из околних села, представницима Невладиних организација „Повратак“ и „Удружење избјеглих и расељених лица“, те предсједницима мјесних заједница. Планирано је да се на састанку разговара о евентуалним проблемима које имају повратници, начинима њиховог превазилажења, те упознавању повратника са наведеним пројектом. Позивају се медији да испрате наведени догађај

| И.Сарајево | Уторак, 13. октобар 2009. | Опширније