Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске, „Превенција малољетничке делинквенције у основним и средњим школама», Полицијска станица Козарска Дубица, организовала је предавање ученицима и наставном особљу на тему превенције вршњачког насиља, злоупотребе дуванских производа, алкохола и дрога и пријетњи подметнутим експлозивом, као и безбједност дјеце учесника у саобраћају. Наведеном предавању, одржаном дана 26.11.2009.године у просторијама Средње мјешовите школе «Никола Тесла» у Козарској Дубици, одазвало се око 150 средњошколаца и већина наставног особља поменутог средњошколског центра. Поред спречавања криминалног и социјално неприхватљивог понашања код дјеце и омладине и подизања безбједности ученика и наставног особља у школама и непосредној близини школа на што виши ниво, један од приоритетних циљева наведеног пројекта, јесте и јачање сарадње, комукације, партнерства и повјерења између полиције, циљних група и других субјеката, као и ангажовање свих сегмената и институција друштвене заједнице у превенцији малољетничког преступништва. Представници локалне телевизије медијски су подржали почетак реализације наведене кампање, а наведени прилог биће емитован током вечерњег информативног програма. Наведено предавање, предвиђено је и у Основној школи «Свети Сава» у Козарској Дубици, дана 27.11.2009.години, са почетком у 12:30 часова. Позивамо медије да пропрате овај догађај.

| Бања Лука | Петак, 27. новембар 2009. | Опширније


На састанку Форума за безбједност грађана општине Теслић, који ће се одржати у понедељак 30. новембра 2009. године у 11,00 часова у Малој конференцијској сали Скупштине општине Теслић, између осталог, биће разматрана проблематика штетног утица и посљедица које настају употребом пиротехничких средстава. На састанку Форуму учествоваће командир ПС Теслић, Желимир Душанић и замјеник командира Дамјан Трифуновић, који су чланови Форума, а као гости Форума учешће ће узети помоћник командира ПС Теслић, Васкрсије Матићић (задужен за праћење стања јавног реда и мира) и шеф Општинског штаба Цивилне заштите Теслић, Владимир Јанковић. Позивамо новинаре да медијски пропрате заједничке активности ПС Теслић и локалне управе Општине Теслић.

| Добој | Четвртак, 26. новембар 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 27. новембра 2009. године општину Пелагићево, гдје ће се у 10,30 часова састати са начелником општине Симом Стакићем. Изјаве за новинаре планиране су у 11,15 часова.

| Пелагићево | Четвртак, 26. новембар 2009. | Опширније


У склопу реализације пројекта Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Рад полиције у мултиетничким заједницама“, радници Полицијске станице Мркоњић Град, Станично одјељење полиције Језеро, сутра 26.11.2009.године, организоваће поновни сусрет са мјештанима повратничке популације општине Језеро. Сусрет има за циљ превазилажење разлика, очување и јачање повјерења, као и подизање личне и имовинске безбједности повратника на виши ниво, те њихово активно укључивање у свакодневне токове живота и рада. Дружењу ће присутвовати и руководни радници Станице јавне безбједности Мркоњић Град, а позиви су упућени и представницима Скупштини општине Језеро и Основне школе из Језера. Посјета и дружење одржаће се у скуштинској сали општине Језеро, у четвртак, 26.новембра 2009.године, са почетком у 14:00 часова. Позивамо представнике медија да присуствују овом догађају

| Бања Лука | Сриједа, 25. новембар 2009. | Опширније


На састанку Форума за безбједност грађана општине Пелагићево, који ће се одржати у четвртак, 26. новембра 2009. године у 10,00 часова у сали Скупштине општине Пелагићево, поред осталог, биће разматрана и актуелна безбједносна проблематика (недозвољена употреба пиротехничкиг средстава, сарадња полиције са образовним установама, локалним органима управе, Центром за социјални рад и др.)На Форуму ће учествоваће командир и замјеник командира Полицијске станице Пелагићево. Позивамо новинаре да медијски пропрате заједничке активности ПС Пелагићево и локалне управе Општине Пелагићево.

| Добој | Сриједа, 25. новембар 2009. | Опширније


Директор полиције Републике Српске Урош Пена, поводом Свјетског дана борбе против насиља над женама, примиће сутра 25.11.2009. године, представнике Центра за социјални рад, Џендер центра Владе РС, Удружења „Удружене жене" као и представнике Хелсиншког парламента грађана. Пријем је организован како би се сумирали резултати рада борбе против насиља над жена али и истакла сарадња свих организација, које се баве навденом проблематиком и Полиције Републике Српске. Конференција за представнике медија предвиђена је у 11:30 часова у згради Министарства унутрашњих послова РС ( Велика сала )

| Бања Лука | Уторак, 24. новембар 2009. | Опширније