Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Центар јавне безбједности Добој у сарадњи са невладином организацијом „Удружене жене“ Бања Лука организује Радионицу на тему „Превенција породичног насиља“, која ће се одржати у уторак 16.06.2009. године у 10,00 часова у просторијама Полицијске станице за безбједност саобраћаја Добој. На радионици ће, поред припадника полицијских станица из састава ЦЈБ Добој и чланица Удружења, присуствовати и представници Центра за социјални рад Добој, локалних органа управе, невладиних организација и других релевантних институција које су ангажоване на превенцији породичног насиља  и заштити жртава насиља. У оквиру радионице биће размјењена искуства у раду на спречавању насиља у породици и пружања подршке жртвама насиља и утврђене смјернице за будућу координацију и заједничко дјеловање свих надлежних институција.   Овим путем позивамо средства јавног информисања да медијски пропрате наведену активност ЦЈБ Добој. Изјаву за медије даће инспектор Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Добој Драгана Рађа и Лана Јанчевић чланица „Удружења жена“ Бања Лука.  

| Добој | Понедjељак, 15. јун 2009. | Опширније


Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује сутра и прекосутра, 15. и 16. јуна 2009. године акцију добровољног давања крви у којој ће учествовати око 300 припадника МУП-а РС широм Републике Српске. Акција добровољног даривања крви биће реализована у надлежним  здравственим установама у Бањалуци, Приједору, Градишки, Добоју, Бијељини, Зворнику, Фочи, Источном Сарајеву, Требињу и Невесињу. Акцију припадника МУП-а РС подржаће и министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо, начелник Управе полиције РС Нијаз Смајловић, начелник Управе за криминалистичку полицију РС Гојко Васић и начелник Центра јавне безбједности Бањалука Зоран Станишљевић који ће у понедељак, 15. јуна у 9,30 часова посјетити Завод за трансфузију крви у Бањалуци.       

| Бањалука | Недjеља, 14. јун 2009. | Опширније


     Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и директор ICITAP-а (International Criminal Investigative Training Assistance Program) за БиХ Џим Тилман (Jim Tillman) посјетиће сутра, 11. јуна 2009. године у 12 часова Центар јавне безбједности Источно Сарајево, а у 12,30 часова Полицијску станицу Пале.       Изјаве за новинаре предвиђене су 12,30 часова испред Полицијске станице Пале.       

| И.Сарајево | Сриједа, 10. јун 2009. | Опширније


   Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 09. јуна у 11 часова општину Србац гдје ће се састати са начелником општине Мирком Којићем.     Изјаве за новинаре предвиђене су у 12 часова.                             

| Србац | Понедjељак, 08. јун 2009. | Опширније


Пета конференција о сарадњи полиције и тужилаштава у БиХ      Пета конференција о сарадњи полиције и тужилаштава у БиХ биће одржана у понедјељак, 8. јуна 2009. године са почетком у 11,30 часова у Културном центру Бански двор у Бањалуци. Домаћин конференције је Управни одбор пројекта „Успостава бољих механизама сарадње између полиције и тужилаштава у БиХ“ који чине предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милорад Новковић, министар безбједности БиХ Тарик Садовић, министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо, министар унутрашњих послова Федерације БиХ Мухидин Алић и шеф Полиције Брчко Дистрикта Горан Лујић. Циљ конференције је информисати јавност о досадашњим резултатима пројекта, те утврдити наредне кораке и приоритете у овој области. Овај пројекат је финансиран од стране влада Велике Британије  и Краљевине Норвешке и Полицијске мисије Европске уније у БиХ (ЕУПМ).        Заинтересовани новинари могу да слушају излагања учесника Пете конференције, а прес конференција биће одржана у 13 часова у Банском двору.

| Бањалука | Петак, 05. јун 2009. | Опширније


Републичка управа цивилне заштите одржаће сутра, 03. јуна у 11.00 часова у згради Општине у Требињу сједницу на којој ће бити анализиран План активности у припреми и спровођењу мјера заштите и спасавања од шумских и других пожара на отвореном простору у Републици Српској у 2009. години, са посебним освртом на подручје Херцеговине. Осим представника РУЦЗ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, сједници ће присуствовати представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Инспектората РС, Републичке Дирекције за цивилну ваздушну пловидбу, Републичког хидрометеоролошког завода, Црвеног крста РС, јавних предузећа“Шуме РС“,“Путеви РС“, “Жељезнице РС“, МХ„Електропривреда РС“, Центра за газдовање кршом, Националног парка "Сутјеска", те представници општина Берковићи, Требиње, Билећа, Гацко, Љубиње, Невесиње, Источни Мостар, Фоча и Вишеград. Изјаве за новинаре предвиђене су прије почетка сједнице, у 10.45 часова.     

| Требиње | Уторак, 02. јун 2009. | Опширније