Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Директор полиције МУП Србије Милорад Вељовић и Директор полиције МУП-а Републике Српске Урош Пена одржаће данас 15.05.2009. године, са почетком у 14 часова, Ванредну конференција за новинаре у Великој сали Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Тема конференције биће разрјешење Кривичног дјела Отмице са смртном посљедицом лица Хусић Расима, као и проналасак леша оштећеног. Дјело је разријешено заједничком и координираном акцијом припадника Министарства унутрашњих послова Србије и МУП Републике Српске. Позивају се сви медији да присуствују конференцији!

| Бања Лука | Петак, 15. мај 2009. | Опширније


  У просторијама Центра јавне безбједности Бања Лука, дана 13.05.2009. године са почетком у 14,00 часова, одржаће се ванредна конференција за представнике медија, на којој ће начелник центра Зоран Станишљевић, начелник Управе криминалистичке полиције Гојко Васић и начелник Сектора криминалистичке полиције Дарко Ћулум, дати саопштење поводом:   Расвијетљеног кривичног дјела Убиства Милорада Самарџије, извршеног ноћу 31/01.04.2009.године, у бањолучком насељу Туњице,   Акције припадника Управе криминалистичке полиције, ЦЈБ Бања Лука и Специјалне полиције, спроведене дана 12.05.2009.године на подручју града Бања Лука, у циљу сузбијања производње и промета опојних дрога и   Расвијетљеног кривичног дјела Разбојништва, извршеног 19.03.2009.године, у златарској радњи „Купрешак“, у Котор Варошу.   Позивају се представници медија да присуствују наведеној конференцији.    

| Бања Лука | Сриједа, 13. мај 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и шеф Делегације Европске комисије у БиХ Димитрис Куркулас отвориће сутра, 13. маја у 9 часова у малој сали Народне скупштине Републике Српске семинар „Трговина људима“.                                                   Дводневном семинару присуствоваће представници безбједносних агенција и тужилаштава Републике Српске, Федерације БиХ, Брчко Дистрикта и државног нивоа, те представници невладиних организација. Министарство унутрашњих послова Републике Српске овај семинар организује захваљујући тзв. иструменту за техничку  помоћ и размјену инфомација- ТАIEX  (Tehnical Assistance and Information Exchange Istrument) Европске комисије који омогућава едукацију и додатно профилисање стручњака.       Сниматељи ће моћи да забиљеже почетак семинара, а изјаве за новинаре планиране су у 9,30 часова.  

| Бањалука | Уторак, 12. мај 2009. | Опширније


Поводом Дана Европе, министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо организује сутра, 7. маја 2009. године у 13 часова у Музичком павиљону у парку „Петар Кочић“ традиционални коктел за представнике ЕУПМ-a, дипломатско-конзуларних представништава и руководиоце медијских кућа у Бањалуци.        Изјаве за новинаре планиране су у 13,30 часова испред Музичког павиљона.                                                        

| Бањалука | Сриједа, 06. мај 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо састаће се сутра, 5. маја 2009. године у 10 часова са министром правде Републике Српске Џерардом Селманом, директором ЈП „Шуме РС“ Неђом Илићем и директором Инспектората РС Славком Суботићем како би разговарали о проблему шумских крађа.        Након састанка, у 12 часова у Прес центру Владе Републике Српске биће одржана конференција за новинаре

| Бањалука | Понедjељак, 04. мај 2009. | Опширније


Министарство унутрашњих послова Републике Српске домаћин је 15. састанка Оперативне групе за борбу против недозвољене трговине дрогама SECI Регионалног центра који ће бити одржан 28. и 29. априла 2009. године у великој конференцијској сали Административног центра Владе Републике Српске у Бањалуци.       Састанку, на којем ће се разговарати о активностима које се проводе на подручју југоисточне Европе у погледу борбе против недозвољене трговине дрограма, као и будућим активностима, присуствоваће представници агенција за провођење закона 13 држава чланица SECI Регионалног центра, те представници САД, Холандије, Њемачке, Чешке Републике, Француске, Шпаније, као и представници Министарства правде САД (ICITAP), EUPM-a, OSCE-a, мисије EUBAM-a. EROPOL-a и UNODC-a.               Сниматељи ће имати прилику да сутра, 28. априла у 9,30 часова сниме почетак састанка, а конференција за новинаре биће одржана у 10 часова у Прес центру Владе Републике Српске.      Новинарима ће се на прес конференцији обратити министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, комесар EUPM-a Стефан Фелер и замјеник директора SECI Регионалног центра и шеф Одсјека за оперативну подршку Јон Габријел Сотиреску.

| Бањалука | Уторак, 28. април 2009. | Опширније