Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Најаве


Министарство унутрашњих послова Републике Српске домаћин је 15. састанка Оперативне групе за борбу против недозвољене трговине дрогама SECI Регионалног центра који ће бити одржан 28. и 29. априла 2009. године у великој конференцијској сали Административног центра Владе Републике Српске у Бањалуци.       Састанку, на којем ће се разговарати о активностима које се проводе на подручју југоисточне Европе у погледу борбе против недозвољене трговине дрограма, као и будућим активностима, присуствоваће представници агенција за провођење закона 13 држава чланица SECI Регионалног центра, те представници САД, Холандије, Њемачке, Чешке Републике, Француске, Шпаније, као и представници Министарства правде САД (ICITAP), EUPM-a, OSCE-a, мисије EUBAM-a. EROPOL-a и UNODC-a.               Сниматељи ће имати прилику да сутра, 28. априла у 9,30 часова сниме почетак састанка, а конференција за новинаре биће одржана у 10 часова у Прес центру Владе Републике Српске.      Новинарима ће се на прес конференцији обратити министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, комесар EUPM-a Стефан Фелер и замјеник директора SECI Регионалног центра и шеф Одсјека за оперативну подршку Јон Габријел Сотиреску.

| Бањалука | Уторак, 28. април 2009. | Опширније


Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо посјетиће сутра, 25. априла у 14 часова Полицијску станицу Соколац гдје ће се састати са начелником Центра јавне безбједности Источно Сарајево Зораном Мандићем и његовим замјеником Зораном Реновицом, као и командирима саобраћајне и опште Полицијске станице на Сокоцу  Миланом Икановићем и Радованом Шаренцом.              Након састанка планиране су изјаве за новинаре.   

| Соколац | Петак, 24. април 2009. | Опширније


         Министарство унутрашњих послова Републике Српске окончаће у уторак, 21. априла 2009. године двомјесечну кампању „122-Ваша полиција“ дружењем полиције са ученицима на манифестацији „Озренско драговање“ коју код манастира Светог Оца Николаја на Озрену организује општина Петрово.        Овом догађају присуствоваће и министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо и комесар ЕУПМ-а Стефан Фелер.           Манифестацију „Васкршње драговање“ организује општина Петрово, а њој би требало да присуствује око 2.000 ученика из свих крајева Републике Српске.          Кампању „122-Ваша полиција“, МУП РС на територији Републике Српске реализује у сарадњи са ЕУПМ-ом, а њен циљ је промоција бесплатне телефонске линије  за грађане „122“ и охрабривање грађана на преузимање проактивније улоге у сузбијању криминала. Позивом на број „122“, грађани могу да пријаве починиоца било којег кривичног дјела или саопште друга сазнања која посједују, а која су корисна за успјешно откривање тих починилаца.     Кампања “122-Ваша полиција” – Озрен, 21. април 2009. године      манастир Светог Оца Николаја  на Озрену, општина Петрово     Програм: 10.30               Отварање изложбе школских листова ученика основних и                   средњих школа на платоу испред манастира на Озрену   11.00        На платоу испред манастира на Озрену, гдје се одржава                  манифестација “Васкршње драговање” биће постављен инфо                  пулт “122 – Ваша полиција”. То је истовремено и мјесто                  сусрета припадника полиције са ученицима и осталим                                      учесницима манифестације (просвјетни радници, грађани...).   11.30                      Јединицa за подршку Центра јавне безбједности Добој извешће показне вјежбе - борилачке вјештине   12.00        Отварање Васкршњег кроса, уз умјетнички програм, причу о                  кампањи “122-Ваша полиција”( учесницима ће се обратити                  министар унутрашњих послова РС и комесар ЕУПМ-.а).   ·        Крос се одвија у 6 трка. Паузе између трка биће  искориштене за умјетничке наступе културно-умјетничких група, солиста, разговор на позорници са званичницима општине, представницима полиције, као и за додатну презентацију броја “122”. .   13,30        Завршетак кроса.  

| Петрово | Четвртак, 16. април 2009. | Опширније


Центар јавне безбједности Бања Лука организује данас,16.04.2009. године, конференцију за новинаре у просторијама ЦЈБ Бања Лука у 12 часова. На редовној коференцији начелник ЦЈБ презентоваће резултате раде за протекла три мјесеца.   Позивају се представници медија присуствују конференцији  

| Бања Лука | Четвртак, 16. април 2009. | Опширније


Центар јавне безбједности Добој организује конференцију за новинаре на којој ће начелник Тихомир Нарић, презентовати активности и резултате ЦЈБ Добој остварене у прва три мјесеца 2009. године и приоритетене задатке Центра у наредном периоду.Конференција ће се одржати и згради ЦЈБ-а у сриједу 15.04.2009. године у 09,30 часова.Позивамо све представнике медија да присуствују конференцији ЦЈБ Добој.

| Добој | Понедjељак, 13. април 2009. | Опширније


     У оквиру кампање „122-Ваша полиција“ коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује у Републици Српској у сарадњи са ЕУПМ-ом, ученици других разреда бањалучких основних школа „Бранко Ћопић“ и „Вук Стефановић Караџић“ посјетиће сутра, 10. априла 2009. године у 10 часова Управу за полицијско образовање у Бањалуци (Булевар Живојина Мишића бб).      Током посјете, ученици ће се упознати са начином школовања будућих полицајаца, а презентоваће им се опрема и средства која се користе у току обуке полицајаца. Циљ ове посјете, као и саме кампање МУП-а РС је едукација грађана о питањима одговорности полиције, с посебним нагласком на наставак процеса јачања комуникације између грађана и полиције.             Изјаве за новинаре предвиђене су око 12 часова, након што полазници 13. класе Полицијске академије за основце демонстрирају вјежбе из самоодбране.  

| Бањалука | Четвртак, 09. април 2009. | Опширније