Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na | Informisanje javnosti »

Ministar Lukač sa ambasadorom Fergusonom

| Banja Luka | Srijeda, 25. maj 2016.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Edvardom Fergusonom.

Ministar Lukač je izjavio da će MUP Republike Srpske sarađivati sa Ambasadom Velike Britanije u BiHu realizaciji projekta koji će trajati četiri godine. Ministar je istakao da se projekat odnosi na jačanje kapaciteta agencija za sprovođenje zakona u BiH, te da će doprinijeti povećanju kapaciteta MUP-a RS u borbi protiv organizovanog kriminaliteta, terorizma i ekstremizma.   

Ministar Lukač je takođe rekao da će Ambasada Velike Britanije u okviru ovog projekta uložiti 1,8 miliona funti u rad agencija za sprovođenje zakona.

Ambasador Ferguson je ovom prilikompohvalio MUP Srpske na profesionalno obavljenom poslu tokom otvaranja džamije Ferhadija, te protesta i mitinga u Banjaluci.

Po riječima ambasadora Fergusona prva faza projekta će biti realizovana u saradnji sa Policijom Republike Srpske.

Ambasador Ferguson je dodao kako očekuje da će ovaj projekat omogućiti kvalitetnu razmjenu informacija i obavještajnih podataka između agencija za sprovođenje zakona.