Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

MUP Republike Srpske nastavlja uspješnu saradnju sa Ambasadom SAD-a u BiH

| Banja Luka | Petak, 17. mart 2017.

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum danas je u Banjaluci održao sastanak sa šefom Kancelarije Ambasade SAD u BiH Edom Galagerom (Ed Gallagher), direktorom INL programa Lijamom Oflanaganom (Liam O’Flanagan) i direktorom ICITAP programa u BiH Čarlsom Benetom(Charles Bennett). Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji, kao i o aktivnostima koje su planirane u narednom periodu.

Sagovornici su takođe razgovarali o reorganizaciji MUP-a Republike Srpske, sa posebnim osvrtom na transformaciju centara javne bezbjednosti u policijske uprave, zatim o podmlađivanju kadrova MUP-a, kao i o obuci „Upotreba sile“ koja će biti sprovedena za pripadnike policijskih agencija u BiH.

Nakon sastanka sa direktorom Ćulumom, delegacija Ambasade SAD-a u BiH posjetila je  Upravu za policijsku obuku, gdje se sastala sa načelnikom UPO Milom Šikmanom. Oni su zajedno obišli prostorije sa opremom koja je u prethodnom periodu nabavljena u saradnji sa ICITAP-om.

MUP Republike Srpske već duži niz godina ostvaruje uspješnu saradnju sa ICITAP-om, koja se odvijala kroz različite zajedne projekte, a koji su prvenstveno imali za cilj unapređenje rada MUP-a.