Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Potpisani ugovori sa 37 kadeta VI klase za osnovnu policijsku obuku za SAJ

| Banja Luka | Ponedeljak, 20. mart 2017.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je u prostorijama Uprave za policijsku obuku prisustvovao potpisivanju ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza sa kadetima VI klase policijske obuke na Policijskoj akademiji za Specijalnu antiterorističku jedinicu MUP-a.

Ovom prilikom ministar Lukač je rekao da će biti nastavljeno popunjavanje Specijalne antiterorističke jedinice policije i najavio novi konkurs za prijem kadeta na Policijsku akademiju.

Načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman saopštio je da je za obuku izabrano 37 kadeta, od više od 250 prijavljenih kandidata.

Kadet Dušan Bubulj izrazio je zadovoljstvo zbog prijema na policijsku obuku i spremnost da se suoči sa izazovima koji se nalaze pred njim.

Policijsku obuku kadeti pohađaju u tri faze. Prva faza podrazumijeva teorijsku i situacionu nastavu; u drugoj fazi odvija se stručno osposobljavanje, tj. pripravnički staž, a potom se u trećoj fazi, nakon što uspješno polože stručni ispit, kadeti raspoređuju u Specijalnu antiterorističku jedinicu, gdje se odvija obuka za policajca specijalistu.