Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Za manje od dva časa na području Policijske uprave Bijeljina zabilježena tri požara

| Bijeljina | Petak, 11. avgust 2017.

Obzirom da su izuzetno visoke temterature Policijska uprava Bijeljina još jednom apeluje  i moli svoje građane da ne vrše spaljivanje korova kao i da ne ostavljaju  neugašenu vatru bez nadzora.
Na području Policijske uprave Bijeljina, 10. avgusta 2017. godine evidentirana su tri požara, u kojima na sreću nije bilo ljudskih žrtava.
Policijska stanica Pelagićevo, 10.08.2017. godine oko 16,15 časova,  zaprimila je prijavu da jena lokalnom putu TurićČendići, zaseok Vodice,zapaljeno nisko rastinje i da se širi prema žitaricama.Po prijavi upućena patrola policije. Upoznata Vatrogasna jedinice Pelagićevo koja je lokalizovala požar. Nakon ugašenog požara u kojem je izgorilo niskog rastinje na površini od oko 20.000 metara kvadratnih, utvrđeno je da je izgorila i lovačka čeka. O svemu obavješteno nadležno tužilaštvo.
Istog dana u  17,10 časova u Policijsku stanicu  Lopare prijavljeno je,  da je lice iz Pipera prilikom paljenja strnika i trave na svojoj njivi izazvao požar odnosno vatra se počela nekontrolisano širiti na susjedne njive i voćnjake. Vatrogasna jedinica Lopare lokalizovala požar. Obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.
Nadalje, Policijskoj stanci Šamac 10.08.2017. godine u
17,45 časova,prijavljeno je da je u krugu fabrike namještaja u Šamcu došlo do požara u dijelu gdje se skladišti piljevina. Policijski službenici izašli na lice mjesta  potvrdili  navode prijave kao i da se radi o deponiji  piljevine. Sa događajem  obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji je naložio preduzimanje potrebnih mjera i radnji radi utvrđivanja neophodnih činjenica i okolnosti. Požar je lokalizovan  od strane pripadnika Vatrogasne jedinice Šamac.
Molimo građane, da se odgovorno i savjesno ponašaju, te da svojim postupcima ne doprinose pogoršanju stanja bezbjednosti. Spaljivanje korova i drugog gorivog materijala činite na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisma.
U
koliko primjetite  nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj  122.