Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač u posjeti načelniku opštine Vlasenica i komandiru PS Vlasenica

| Banja Luka | Utorak, 14. novembar 2017.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je u Vlasenici razgovarao sa načelnikom opštine Miroslavom Kraljevićem i komandirom Policijske stanice Vlasenica Zoranom Radivojevićem.
Ministar Lukač je na sastancima sa načelnikom opštine i komandirom razgovarao o trenutnoj bezbjednosnoj, kao i ekonomsko - socijalnoj situaciji u opštini, te o izgradnji novog objekta za Policijsku stanicu Vlasenica.
Ministar Lukač je istakao kako su Vlasenički policajci trenutno smješteni u neuslovnom objektu, koji nije vlasništvo Ministarstva. Ministar se osvrnuo na već preduzete aktivnosti s ciljem izgradnje objekta, te naglasio da je određena parcela za izgradnju i urađen projekat.
„Nadam se da ćemo u narednom periodu, u sljedećih godinu ili dvije dana, uspjeti zajedničkim snagama da obezbijedimo sredstva i završimo stanicu policije, da omogućimo funkcionisanje policije u punom kapacitetu“, izjavio je ministar Lukač.
Načelnik Kraljević je rekao da je izgradnja objekta za Policijsku stanicu Vlasenica, izuzetno značajna za opštinu, a posebno za građane Vlasenice.