Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pronađeno pet kilograma skanka

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 11. januar 2018.

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo su nakon prikupljenih operativnih saznanja u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, dana 11.01.2018. godine oko 10,30 časova, na parking prostoru u Ulici akademika Petra Mandića, opština Istočna Ilidža, lišili slobode A.N. (1992) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Istočno Sarajevo
 izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke „BMW“, tip „X5“, koje koristi A.N. i u prtljažniku vozila pronađeno je pet pvc paketa sa sadržajem suve zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank, ukupne bruto mase oko pet kilograma.

Takođe, na osnovu naved
ene naredbe, na području Kantona Sarajevo će u sardnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, biti izvršeni pretresi kuće i pomoćnih objekata, koji su u vlasništvu ili koje koristi navedeno lice.

Nakon dokumentovanja krivičnog djela lice A.N. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.