Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lažno prijavila krivično djelo

| Modriča | Petak, 12. januar 2018.

Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 11.01.2018. godine, postupajući po zaprimljenoj prijavi od lica inicijala M.Đ. sa područja opštine  Šamac, da su je tokom predhodnog dana u Modriči opljačkala dva nepoznata lica, utvrdili su da se radi o lažnoj prijavi.
Nakon preduzetih operativnih mjera i radnji, policijski službenici došli su do saznanja da je 10.01.2018. godine, lice inicijala M.Đ. torbicu sa novcem, ličnim stvarima i dokumentima ostavilo u devastiranoj kući u Modriči, nakon čega je oko 15,20 časova Policijskoj stanici Modriča prijavila da ju je nepoznato lice dok je bila pored bankomata, mimikom navelo da uđe u putničko vozilo marke „Mercedes“ u kome se nalazilo drugo maskirano lice, koja su joj bez upotrebe sile otuđila torbicu sa novcem,  ličnim dokumentima i  stvarima a zatim je ostavila na regionalnom putu Modriča-Doboj.
Tokom kriminalističke obrade M.Đ. je u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela. Navodno otuđena torbica sa svim stvarima je pronađena.
Protiv lica M.Đ. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj za izvršeno krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.
Policijska uprava Doboj podsjeća građane da svako lažno prijavljivanje krivičnog djela  predstavlja krivično djelo, za koje je Krivičnim zakonom Republike Srpske propisana kazna zatvora i novčana kazna.