Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Za vikend u Foči ranjen dvadesetdvogodišnji mladić

| Foča | Ponedeljak, 12. mart 2018.

Policijski službenici Policijske uprave  Foča i dalje obezbjeđuju lice Š.D. (1999) iz Foče, koje se nalazi na liječenju u Univerzitetskoj bolnici u Foči, za koje postoje osnovi sumnje da je  09.03.2018. godine u ul. Svetog Nikole u Foči, nakon krađe verbalne prepirke, pucajući iz vatrenog oružja nanio prostrelnu ranu  M.M. (1996) iz Foče.
O ovom događaju je obavješten dežurni okružni tužilac Okružnoj javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na rasvetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela Izazivanje opšte opasnosti i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
Naime,policijski službenici su postupajući  po zaprimljenoj prijavi  lice Š.D. koje je pronađeno sa vidnim povredama glave, prevezli u Dom zdravlja u Foči gdje su zatekli lice M.M. sa prostrelnom ranom u predjelu desne noge. Oba lica su odbijala saradnju  sa policijskim službenicima, a ista su u policijskoj  pratnji prevežena na dalje liječenje u Univerzitetsku bolnicu u Foči.  Operativnim radom i pregledom terena  pronađeno je  vatreno oružje-vojnička puška, iz  koje se sumnja da je Š.D. pucao te nanio prostrelnu ranu  M.M.
Nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu  protiv devetnaestogodišnjaka iz Foče Š.D. biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu za pomenuta krivična djela.