Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Stanje bezbjednosti ocjenjeno kao „dobro“

| Trebinje | Utorak, 13. mart 2018.

Policijska uprava Trebinje je danas, 13. marta 2018. godine, održala konferenciju za medije na kojoj je načelnik Policijske uprave Trebinje, Žarko Laketa predstavio najznačajnije rezultate za dva mjeseca 2018. godine, stavljajući akcenat na krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“ i „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.
Načelnik je naveo da je evidentirano 
20 lica koja su počinila krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“, a kojima je ukupno oduzeto 60.607 paklica cigareta, čija se maloprodajna tržišna vrijednost procjenjuje na oko 190.000 KM. Istakao je rad Policijske stanice Trebinje i Policijske stanice Nevesinje koje imaju najveće pojedinačne zaplijene.
U nastavku konferencije načelnik je istakao rezultat Policijske stanice Berkovići: „Kada je u pitanju krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojne droge“ evidentirano je jedno u Opštini Berkovići, pri čemu su policijski službenici od lica koje je državljanin Republike Crne Gore oduzeli 6,750 kilograma opojne droge marihuane. Takođe bih istakao da policijski službenici Policijske uprave Trebinje aktivno rade na suzbijanju ulične prodaje opojne droge pri čemu su za dva mjeseca 2018. godine evidentirana 24 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.“
Ono što je u prethodnom periodu najavljivano kao jedna od budućih aktivnosti jeste i operativno-taktična mjera i radnja – racija. Ova mjera je već dala rezultat kada su policijski službenici 02/03. marta u dva ugostiteljska objekta pronašli šest najlonskih zamotuljaka sa različitim opojnim drogama. U pet se nalazila bijela, praškasta materija koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain (oko 7 grama), a u jednom je bila materija koja svojim morfološkim karakteristima asocira na opojnu drogu spid.