Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Obilježena godišnjica od terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku

| Zvornik | Petak, 27. april 2018.

Povodom obilježavanja godišnjice od terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, danas je ispred zgrade Policijske uprave, osveštana spomen ploča i položeni su vijenci, čime je odata počast Draganu Đuriću, policijskom službeniku koji je na današi dan prije tri godine, tragično nastradao u terorističkom napadu.

U obraćanju medijima, direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum je rekao da ovaj napad i drugi teroristički akti koji su se dogodili u BiH, predstavljaju jasnu prijetnju od terorizma na ovom prostoru. On je takođe naglasio da MUP RS aktivno učestvuje sa ostalim bezbjednosnim agencijama u BiH u borbi protiv terorizma i nasilničkog ekstremizma.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović izrazio je žaljenje jer i posle tri godine sudski proces u ovom slučaju nije završen. On je dodao da PU Zvornik intenzivno radi na preduzimanju preventivnih mjera i radnji u cilju sprečavanja krivičnih djela terorizma i nasilničkog ekstremizma, gdje postoji dobra saradnja sa lokalnom zajednicom, te da će i u narednom periodu kroz određene projekte koji su od obostranog interesa, nastaviti sa zajedničkim djelovanjem u cilju očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti.

 Pored pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, vijence na spomen ploču su položili predstavnici Gradske uprave grada Zvornika, predstavnici Boračke organizacije, Gradske organizacije ratnih vojnih invalida, Udruženja porodica poginulih i nestalih lica kao i članovi porodice tragično nastradalog Dragana Đurića.