Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Formirane školske saobraćajne patrole u Doboju

| Doboj | Subota, 28. april 2018.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Doboju, danas 28.04.2018. godine, Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, radnici Auto-moto društva Doboj i nastavnici navedene škole uzvršili su testiranje učenika saobraćajne sekcije koji su tok prilikom pokazali zavidno znanje u poznavanju saobraćajnih pravla i propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Praktični i teoretski dio obuke izvršili su policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj dok su radnici Auto-moto saveza Republike Srpske opremili školske patrole. Kandidatima koji su položili ispit nakanadno će biti uručene  legitimacije.

Navedene aktivnosti su sprovedene u cilju osposobavanja učenika saobraćajnih sekcija za aktivno učešće u radu saobraćajnih patrola, kroz teoretski i praktični dio nastave nakon čega se vrši testiranje polaznika odnosno njihove osposobljenosti za učestvovanje u radu školskih saobraćajnh patrola, a sve u cilju unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja odnosno unapređenja bezbjednosti učenika na putnim pravcima do školskih ustanova.

Ispred navedene škole, u prisustvu policijskih službenika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, izvršena je i praktična obuka pripadnika školske saobraćajne patrole u skladu sa navedenim Pravinikom, odnosno regulisanje saobraćaja sa trotoara prilikom organizovanog kretanja učenika preko pješačkog prelaza po odobrenju policijskog službenika.

Aktivnosti se realizuju su skladu sa Pravilnikom o formiranju saobraćajnih patrola u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvjete i kulture i Auto moto- savezom Republike Srpske.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače da smanje brzinu kretanja vozila u blizini škola, da na svim putnim pravcima voze sa povećanom oprežnošću, te da poštuju saobraćajne propise kako bi se zaštitili najmlađi učesnici u saobraćaju.