Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Za dva dana sankcionisana 62 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

| Zvornik | Ponedeljak, 30. april 2018.

Na području Policijske uprave Zvornik, od 27. do 29. aprila, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.
Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 401 učesnika u saobraćaju, od kojih je 146 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 343 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 62 vozača i dva pješaka utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
Kod sedam (7) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, koji su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Pored toga, evidentirana su i 84 ostala prekršaja.
U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.
Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola  i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.