Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lice otuđilo bankomat karticu a zatim i izvršilo transakciju novaca na lični račun u iznosu oko 7.800,00 KM

| Prijedor | Srijeda, 02. maj 2018.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, dana 30.04.2018. godine, izvršili su kriminalističku obradu lica L.Ž.A (1981) državaljanin Švedske, zbog postojanja osnova sumnje da je dana 28.04.2018. godine, počinilo krivično djelo „Krađa“ na štetu jednog lica, državljanin Norveške.
Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice L.Ž.A. tokom zajedničkog putovanja u pravcu Novog Grada, iz novčanika koji se nalazio u torbi oštećenog lica, otuđilo bankomat karticu sa pripadajućim privatnim identifikacionim brojem (PIN) i jednu novčanicu od 500 norveških kruna. Zatimje, osumnjičeno lice L.Ž.A. sa unapred stvorenom namjerom sticanja protivpravne imovinske koristi, istog dana, na bankomatu jedne banke u Novom Gradu, podiglo novac u iznosu od 300,00 KM, teizvršilo transakciju novčanih sredstva sa računa oštećenog lica, na lični račun u protuvrijednosti od oko 7.800,00 KM.
Nakon kompletiranja predmeta protiv lica L.Ž.A. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krađa”.