Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

PU Foča oganizovala prijem za pripravnike

| Foča | Ponedeljak, 07. maj 2018.

U Policijskoj upravi Foča je danas, 07.05.2018. godine, načelnik Kostović Velimir organizovao prijem za 16 kadeta XIX klase Policijske akademije Banja Luka koji će svoje stručno osposobljavanje –pripravnički rad obavljati u Policijskoj upravi Foča.
Mladi kadeti su završili teorijski dio obuke na Policijskoj akademiji u Banja Luci nakon čega će drugi  dio  na osnovu Nastavnog plana i programa policijske obuke , tačnije stručno osposobljavanje-pripravnički rad, obavaljati u organizacionim jedinicama Policijskih uprava u mjestu prebivališta. 
Načelnik Kostović je istakao da je veoma pozitivno i značajno  što će 16 mladih i stručno osposobljenih kadeta početi kao pripravnici u PU Foča i da je to veći priliv mladog kadra u našu Upravu nakon dugog vremenskog perioda. Rukovodstvo Policijske uprave je svim kadetima poželilo dobrodošlicu i uspjehe u radu, te da od starijih kolega mogu naučiti mnogo bitnih stvari prilikom obavljanja svakodnevnih policijskih poslova i zadataka.

Kadetima su određeni mentori policajci i mentori koordinatori Policijskih uprava koji će pratiti i koordinisati njihov rad prilikom realizacije stručnog osposobljavanja.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske na ovaj način podmlađuje svoj kadar, a sve u cilju da se na što profesionalniji način i efektnije, održi povoljno stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj, u cilju zaštite njenih  građana i imovine.