Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišeni slobode zbog nanošenja tjelesnih povreda, upotrebe vatrenog oružja i prikrivanja

| Banja Luka | Ponedeljak, 07. maj 2018.

 Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka06.05.2018. godine oko 23,50 časova, postupili su po zaprimljenoj prijavi da je u Vidovdanskoj ulici, grad Banja Luka,  pucano iz vatrenog oružja te dolaskom na lice mjesta zatekli su osam lica romske nacionalnosti, koji se mogu dovesti u vezu sa zaprimljenom prijavom.
Daljim radom policijski službenici su utvrdili da je N.O.(1991) iz Mostara vozilom marke „Opel“ udario sedamnaestogodišnjaka i nanio mu povrede, nakon čega je sedamnaestogodišnjak pucao iz pištolja u vazduh, a pištolj je nakon događaja sakrio petnaestogodišnjak iz Sarajeva. Pištolj je naknadno pronađen i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.
O svemu su upoznati dežurni tužilac i tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji su naložili da se sedamnaestogodišnjak ispita na okolnosti izvršenja krivičnog djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, kao i da se petnaestogodišnjak i lice N.O. (1989) iz Sarajeva ispitaju na okolnosti izvršenja krivičnog djela „Prikrivanje“. Takođe, naloženo je i da se lice N.S. ispita na okolnosti izvršenja krivičnog djela „Teška tjelesna povreda“.
Policijski službenici preduzimaju potrebne potrebne mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenih krivičnih djela, o čemu će se dostaviti izvještaj nadležnom tužilaštvu.