Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Demantij na navode ministra Mektića

| Banja Luka | Ponedeljak, 07. maj 2018.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske demantuje i osuđuje navode ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, o mogućnostima da „policija krene na narod“. Policija Republike Srpske je uvijek djelovala u interesu građana Republike Srpske i nastaviće da služi građanima i zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske.

Takođe, iznošenje pretpostavki od strane ministra Mektića da je Ministarstvo umiješanou slučaj Davida Dragičevića, koji je on okvalifikovao kao ubistvo, kao i da je značajno doprinijelo da se ovaj slučaj ne rasvijetli, predstavlja najneprimjereniji i najgrublji način optuživanja Ministarstva, bez ijednog dokaza.

Ministar Mektić, od svog prvog pojavljivanja na skupu na Trgu Krajine, kada je obećao da će dati sve resurse i kapacitete Ministarstva bezbjednosti BiH kako bi riješili slučaj pokojnog Davida Dragičevića, pa do sinoć, kada je obećao podršku i sve resurse Srpske demokratske stranke ako policija krene na narod, nije uradio ništa kako bi doprinijeo rasvjetljavanju ovog slučaja.

Ovo je samo retorika ministra Mektića, bez ikakvog praktičnog značaja za rješavanje slučaja. Šta više, ova retorika je kontraproduktivna i kod građana stvara strah i nepovjerenje u sopstevene institucije.

Ovo nije prvi put da ministar Mektić prikuplja političke poene za sebe i svoju stranku pokušavajući da uvede anarhiju u RS stvarajući jaz između građana i institucija Repbulike Srpske, ali korištenje tragične pogibije dvadesetjednogodišnjeg mladića je daleko najmorbidniji pokušaj.