Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Saobraćajna nezgoda sa teškim tjelesnim povredama u Doboju

| Doboj | Ponedeljak, 14. maj 2018.

            Na magistralnom putu Tuzla-Doboj,  u mjestu Gavrići, područje grada Doboja, 13.05.2018. godine, oko 17,50 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo teške, a dva lica lake tjelesne povrede.
U ovoj saobraćajnoj nezgodi je učestvovalo putničko vozilo marke „
VW Polo“, kojim je upravljao D.B. (1979) sa područja grada Doboja, putničko vozilo marke „BMW“, kojim je upravljao N.U. (1966) iz Tuzle i putničko vozilo marke „VW Polo“, kojim je upravaljala A.T. (1960) sa područja opštine Modriča.
Lice D.B., koje je upraljalo putničkim vozilom marke„
VW Polo“ je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su vozač A.T. i suvozač D.R. (1988) iz drugog vozila iste marke, zadobili lake tjelesne povrede i istima je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici.
Izvršenim alkotestiranjem, kod lica D.B.  je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,16 g/kg, dok kod ostalih učesnika saobraćajne nezgode nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
Po ovlašćenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj, uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.
Policijska uprava Doboj apeluje na vozače motornih vozila, da poštuju saobraćajna pravila i propise, te da radi lične i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju, ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.