Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Započete aktivnosti povodom maturskih zabava na području Policijske uprave Banja Luka

| Banja Luka | Srijeda, 16. maj 2018.

S obzirom da se bliži kraj školske godine i da su maturanti srednjih škola u ovom mjesecu započeli sa organizovanjem proslava na javnim mjestima, Policijska uprava Banja Luka i policijske stanice u sastavu Uprave preduzimaju određene preventivne aktivnosti kako bi maturska slavlja protekla bez incidenata. U sklopu navedenih aktivnosti, održni su sastanci rukovodnih radnika Uprave sa direktorima srednjih škola.
Tokom  saradnje sa predstavnicima prosvjetnih ustanova u svim školama na području Uprave, ukazano je na neophodnost provođenja planskih i koordinisanih aktivnosti u vezi obezbjeđenja predstojećih maturskih zabava kao i svečanog defilea maturanata gradskim ulicama.
Rukovodni radnici svih policijskih stanica u nadležnosti Uprave, počeli su sa preventivnim aktivnostima i provođenjem mjera i radnji koje uključuju ostvarivanje neposredne saradnje sa direktorima i pedagozima srednjih škola, tržišnim i prosvjetnim inspektorima, te komunalnom policijom, a sve u cilju da se maturske zabave realizuju na najbolji mogući način.
Imajući u vidu iskustva iz prethodnih godina, Policijska uprava Banja Luka, apeluje na maturante da se uzdrže od svih vidova neprimjernog ponašanja koje čini obilježja krivičnog djela ili prekršaja, jer će u suprotnom biti sankcionisani u skladu sa
zakonom.